Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925814

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kandidaat huurders nog te veel voetveeg van de verhuurders-Update1
13 juni 2020
Garage met toegang op binnenplaats nokvol brandstoffen en in gebruik door zoon verhuurder. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.813.000
Tielt - Haacht 13 juni 2020.

-- Update 1

Dat verhuurders schandelijk misbruik maken van hun machtspositie en iedere kandidaat huurder moet opletten met het verstrekken van gegevens toont Morsum Magnificat hier aan. Verhuurder Marcel uit Begijnendijk heeft aan de auteur van dit artikel als kandidaat huurder een volledig contract overhandigd waarop alle gegevens van de vorige kandidaat zijn vermeld! Marcel heeft zoveel lef, of is het dommigheid om de gegevens, inclusief rijksregisternummerr niet te wissen, wij hebben bepaalde delen van het origineel document, gemaskeerd. Dit feit zal aan de minister worden gemeld om op de dynamische lijst "Malafide verhuurders" te worden gevoegd.

-- Einde update 1
15:56 20/06/2020

Wijziging titel 
12:01 15/06/2020

De Vlaamse Regering, minister Diependaele en enkele politici kibbelen over de praktijktesten bij de verhuur van woningen, Morsum Magnificat staat al tien jaar met haar twee voeten in de praktijk en is nu toe aan huurpoging 297! Morsum Magnificat kan aldus, in tegenstelling tot de politiek, met kennis van zaken spreken en schrijven; met kandidaat huurders wordt gesold, dat gebeurt zowel door privé verhuurders als door makelaars, huurders worden gebruikt als voetveeg en slaaf van de verhuurder. Er zouden uitzonderingen bestaan, maar die hebben we nog niet gevonden, misschien komt dat nog?

Poging 295. 

Dit gaat over een van buiten af mooi ogende halfopen bebouwing in Tielt. Bij het bezoek komen een aantal details naar boven die in de glossy flyer van makelaar Lafaut wijselijk niet worden vermeld. Er is een lek in de veranda, de accumulatieverwarming kan bij het bezichtigen niet getest worden, de elektrische installatie heeft duidelijk de verplichte 25-jarige keuring niet ondergaan. 

Mini benzinestation?

Er zijn twee garages, deze die vlak naast de binnenkoer ligt, heeft toegang tot de binnenkoer, maar wordt gebruikt door de zoon van de eigenaar! In die garage staat er een grote brandstoftank die vermoedelijk gevuld is met benzine. De brandstof wordt overgepompt naar kleinere vaten van zo'n 60 liter waarvan er een tiental naast een crossmotor staan opgesteld. De garage lijkt een mini benzinestation te zijn. 

Schending privacy en rustig huurgenot.

Alleen al het feit dat de zoon van de verhuurder de garage, die toegang heeft tot de binnenkoer, gebruikt is een schending van artikel 14 van de Vlaamse huurwetgeving "verplichting het rustig huurgenot te verzekeren", ook de privacy van de huurder wordt door de regelmatige aanwezigheid van derden geschonden, er mag door die crossmachine ook lawaaihinder worden verwacht. Uiteraard is hier geen sprake van huren en wordt het bewijs nogmaals geleverd dat huurders als voetveeg worden gebruikt.

De garage die door de zoon van de eigenaar / verhuurder wordt gebruikt is volgepropt met brandstof en heeft toegang tot de binnenplaats van het verhuurde!

Poging 296.

Van Tielt naar Haacht is een heel eindje rijden, de files op de Brusselse ring niet bijgerekend. Een particulier uit Begijnendijk verhuurt een kleine woning met tuin in Haacht, het is daar aan de visvijver inderdaad een rustige omgeving, de rondgang duurt een uur, de verhuurder vertelt honderduit over van alles dat niets te maken heeft met de verhuring maar zijn persoonlijke ervaringen, ook met IGO in Haacht.

Geen miserie.

Na de rondgang geven wij aan, het pand te willen huren, de eigenaar overhandigd een door hem onderschreven huurcontract waarop de gegevens en het rijksregisternummer van de vorige kandidaat huurder nog is ingevuld. Dat contract met die huurster is wel door de verhuurder, maar niet door de huurster ondertekend, er zou volgens de verhuurder iets misgelopen zijn waardoor de huur niet is doorgegaan. Het betreft een negenjarig contract, waarop wij -ook ondergetekende- opmerkingen mogen maken. Het akkoord voor het verhuren was er in feite al mondeling, vervolgens werd het huurcontract door de eigenaar ondertekend overhandigd. Daags nadien stuurt de eigenaar een mail dat het toch niet zal doorgaan. Hier gaat het om een privé verhuurder uit Begijnendijk die kandidaat huurders als voetveeg gebruikt, dit verhaal is dan ook nog niet afgelopen.Als deze verhuurder miserie krijgt, zal hij ze zelf gezocht hebben.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund -behalve enkelingen die ons een donatie sturen-. 

Artikel 06-20-7712
Geplaatst: 10:38 13/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 20 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.