Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925816

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
03 juni 2020
Morsum Magnificat weerlegde valse beschuldigingen van helikopterpiloot Heli Service Belgium.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.778.100
Brussel, 03 juni 2020.   

Alhoewel Morsum Magnificat aan de Raad voor de Journalistiek bij herhaling liet weten, niet geÔnteresseerd in wat de RvdJ nog over Morsum Magnificat te vertellen heeft, laat de secretaris-generaal met een e-mail van 2 juni 2020 om 15: 35u. het volgende weten ".. De heer Soumagne van Heli Service Belgium heeft mij gemeld dat hij zijn klacht namens Heli Service Belgium tegen Morsum-Magnificat.be (of 2030) stopzet. Hiermee is de procedure stopgezet, wat impliceert dat de Raad voor de Journalistiek geen uitspraak zal doen over de zaak .. ", einde citaat. 

Leugens en laster.

Met zijn klacht bij de RvdJ heeft Heli Service Belgium bij monde van Thierry Soumagne niet alleen leugens verkondigd maar Morsum Magnificat ook vals beschuldigd van valse naamdracht. Bovendien heeft Morsum Magnificat geen klacht geplaatst maar van haar journalistiek recht -tot spijt wie het benijdt- gebruik gemaakt om vragen te stellen aan de BCAA. Soumagne heeft ook documenten aan de RvdJ gestuurd die deel uitmaken van een onderzoek van de BCAA in het kader van de vereiste corona vlucht van 5 april 2020, periode waarin niet gevlogen mocht worden, maar Heli Service Belgium een ​​derogatie zou bekomen hebben. 

RvdJ minder fanatiek.

De klacht van Soumagne is dermate flagrant onjuist en belasterend, dat de RvdJ mogelijk niets anders kan dan Morsum Magnificat uit de wind zetten en uitgerekend dat is nu niet de bedoeling, de RvdJ wil Morsum Magnificat aan de schandpaal nagelen en dat zouden ze in casu niet gekund hebben. 

FOD Mobilit reageert niet.

Dat Caroline Van Pelt -BCAA- aan journalisten geen informatie mag geven is te begrijpen, maar ook de persdienst van de FOD Mobiliteit komt niet over de brug met antwoorden op een aantal vragen van Morsum Magnificat, onder meer over de maximum ouderdom van helikopterpiloten bij het uitvoeren van commerciŽle vluchten of vluchten in het kader van de HEMS zoals voor het AZ Sint-Jan te Brugge. Dan hebben we de affaire van de contracten met de Brt en de Rtbf over de wielerwedstrijden nog niet aangepakt, de BRT moet met de aanbesteding en de toewijzing van dat contract nog over de brug komen. 

EASA.

Morsum Magnificat recapituleert nu de resultaten van haar onderzoek en zal deze aan het Agentschap van de Europese Unie voor de veiligheid van de luchtvaart - EASA - overmaken, Heli Service Belgium heeft ondertussen al een fameus palmares aan incidenten en crashes verzameld. Als de helikopterwereld in BelgiŽ om den brode bang is van de BCAA, dan is deze redactie dat niet. Als bepaalde firma's ten koste van de veiligheid flagrant bevoordeeld worden dan zal de FOD Mobilit dat aan EASA moeten uitleggen.

Meer volgt, we zijn de gazet niet wiens pen door de politici wordt vastgehouden. 
 
Artikel nr: 05-20-7702
Geplaatst: 9:45 3/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ģ Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 03 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.