Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925818





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: 26 Arrestaties in België en Frankrijk voor migrantensmokkel.
30 mei 2020
Netwerk zorgde voor vervoer en schuilplaatsen in de doorvoerlanden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.773.500
Redactie 30 mei 2020.

Op 26 mei 2020 hebben Belgische en Franse waarmee, met de steun van Europol en Eurojust, een groot crimineel netwerk ontmanteld dat zich bezighield met migranten smokkel.
 
26 Arrestaties.
 
Officieren van de Belgische Federale Politie en de Franse Dienst voor Illegale Immigratie voerden op 26 mei 2020, 27 huiszoekingen uit waarvan 15 in de Brussel Hoofdstedelijk Gewest en 12 in en rond Parijs wat heeft geleid tot de arrestatie van 26 verdachten, 13 in België en 13 in Frankrijk. Er werden ook drie voertuigen in beslag genomen, contant geld en elektronische apparatuur. In totaal zijn 21 illegale migranten gevonden en in veiligheid gebracht. 

Mogelijk meerdere tientallen per dag.

De criminele organisatie wordt ervan verdacht de doorreis van voornamelijk Vietnamese illegale migranten via België en Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen. De verdachten zouden hun slachtoffers hebben verborgen voordat ze hen naar hun eindbestemming over het Engelse kanaal hebben geleid. Waarschijnlijk heeft het netwerk gedurende enkele maanden dagelijks enkele tientallen mensen vervoerd. Deze criminele activiteiten waren bijzonder gevaarlijk vanwege de levensbedreigende transportomstandigheden. De dringende operationele maatregelen om bijzonder kwetsbare slachtoffers te beschermen en verdachten met een hoge vluchtrisico te arresteren. 

Overleden Vietnamezen in Essex. 

De operatie verricht de criminele activiteiten van mensensmokkel over het hele continent en werd ingegeven door de tragische ontdekking van 39 overleden Vietnamese staatsburgers in een gekoelde vrachtwagen in Essex in het Verenigd Koninkrijk in oktober 2019.

OTF.

Europol heeft een operationele taskforce -OTF- opgericht om de informatie-uitwisseling en coördinatie tussen wetshandhavingsinstanties die de fatale zaak Essex onderzoeken, te gebruiken. De activiteiten van de OTF hebben ook bijgedragen aan de voorbereiding van de operatie. 

Gezamenlijk onderzoeksteam.

Om de nationale gebracht bij dit onderzoek met hoge prioriteit te ondersteunen, werd in november 2019 een gezamenlijk onderzoeksteam opgericht tussen België, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Europol en Eurojust. Eurojust maakte realtime coördinatie van de acties mogelijk om de operationele activiteiten te verrichten.
 
Bron: Europol.
Bewerking: jvds 

Artikel 05-20-7695
Geplaatst: 16:21 30/05/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.