Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929043





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
AVN Nonchalant met radioactief materiaal
08 augustus 2007
 Procedures manipulatie RABAS niet gerespecteerd.

 
Bezoekers website Morsum Magnificat : 298.300
Betekom / Brussel 08 augustus 2007.

Update 1: 09 augustus 2007 19:15u
Op dit tijdstip belt een duidelijk opgewonden Geert C. van AVN naar de redactie van Morsum Magnificat, hij is niet akkoord met de aantijgingen, ook niet dat zijn naam op de website staat, ik ga een advocaat aanstellen sneert Geert.
Wij hebben alvast onze goodwill getoond en enkel de initialen geplaatst, daarbuiten hebben wij hem gewezen op het feit dat hij volgens de antwoordwet altijd een e-mail kan sturen met zijn grieven, we wachten dus af.
De RABAS werden systematisch uit de verpakking (vet 28L) gehaald zonder dat er beschermende plastiek op de grond lag en dat is strijdig met de procedures.

We zijn ervan overtuigd, dat de professionele bezoekers van deze website uit Belgi?, Nederland, Duitsland, en vele andere landen , weer zullen opkijken hoe men in Belgi? met radioactief materiaal omgaat.
Hier is AVN (een bedrijf met een erkenning Klasse I - Kerncentrales waar vrijgavelilieten van 0,04 Bq/cm? dienen gerespecteerd) , bezig met het manipuleren van Radium 226 bronnen (weliswaar in een flinterdunne plastic zak) waarvan de bronactiviteit tot 200 MBq kan oplopen en aan de buitenkant makkelijk 100 Bq/cm? afwrijfbaar metb Ra-226 besmet kunnen zijn ! Hier worden ze op het gras uitgepakt onder het oog van de overheid !  Sant? !?

Het door het F.A.N.C. erkend organisme van Klasse I voor fysische controle Association Vin?otte Nucleaire (AVN) stelt ons bij de inventarisatie bij VeBo te Betekom qua toepassing procedures erg teleur.

Doorgedreven controle.
Alhoewel Marnix Braeckeveldt van het N.I.R.A.S. heden morgen om 09:15u bij het openen van de opslagplaatsen, in bijzijn van Curator V.M., verklaarde dat VeBo Electroadvies bvba het radioactief afval op een professionele manier heeft verpakt, alle nodige annotaties aan de buitenkant van de verpakking heeft aangebracht, dus inventarisatie makkelijk kan doorgaan, vindt het FANC het nodig om de verpakkingen stuk voor stuk te controleren, daarmee is er geen probleem, het is hun job, maar men wel de procedures respecteren en daarbij moet de overheid het voorbeeld geven.

Lees het dagartikel AVN Nonchalant

Laatste update ( 13 januari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.