Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929035





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mondmaskers: Vlaams Belang Antwerpen mag geen gratis mondmaskers uitdelen in stations-Update3
04 mei 2020
Als de overheid het niet doet, doen wij het, dixit Filip Dewinter.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.702.800
Antwerpen 04 mei 2020.

--- Update 3
Openbaar domein.

Om half acht vanavond laat Luc Doms weten,dat de verdeling van de maskers voorzien was op het openbaar domein, bijvoorbeeld op het Astridplein, in dat geval had volgens Morsum Magnificat de verdeling mits het respecteren van de afstand wel kunnen doorgaan.

--einde update3
19:27 5/05/2020

--- Update 2
Onduidelijkheid.

Er komt geen duidelijkheid over wat er precies achter de weigering van de verdeling van de mondmaskers zit, de kersverse perswoordvoerder van het Vlaams Belang koepel Antwerpen kon niet antwoorden op onze vragen. De perswoordvoerder van de stad Antwerpen, Dirk Delachambre, was niet op de hoogte, bij de politie zegt men ons dat het stadsbestuur wel op de hoogte is! Het Vlaams Belang mag op het openbaar domein de mondmaskers verdelen als ze de social distancing respecteren, zegt de woordvoerder van de politie.

Openbaar domein.

Morsum Magnificat maakte aan de politie duidelijk dat het station van de NMBS in Antwerpen en Berchem geen openbaar, maar privaat domein is en de politie daar niet bevoegd is, tenzij de NMBS de politie om assistentie vraagt! Bij de NMBS bevestigt Bart Crols dat de stations privaat domein zijn, zij sowieso geen toelating geven aan politieke partijen om in hun stations acties te voeren, Crols wist niet of het Vlaams Belang een aanvraag zou ingediend hebben.

Vlaams Belang.

De nieuwe perswoordvoerder van de Antwerpse Vlaams Belang koepel kon geen duidelijkheid verschaffen. Morsum Magnificat is verwonderd dat de Antwerpse Vlaams Belang ploeg, met belhamels als Filip Dewinter en Sam Van Rooy, zich zó makkelijk opzij laten zetten. Als zij aan het Centraal station op het openbaar domein de afstand van 1,5m. kunnen bewaren, mogen zij mondmaskers vanaf het openbaar domein verdelen, dat kan de politie niet verhinderen.

--- einde update 2
13:07 5/05/2020

-- Update 1

Stadsbestuur Antwerpen legt Vlaams Belang
verbod op om gratis mondmaskers in stations uit te delen.

Met een persbericht van 18:51u. laat het Vlaams Belang weten dat het stadsbestuur van Antwerpen aan het Vlaams Belang verbod heeft opgelegd om gratis mondmaskers voor de gebruikers van het openbaar vervoer uit te delen! 
Vlaams Belang: " ... Indien we dit wel zouden doen, worden we opgepakt en krijgen we een boete van 250 euro per persoon, wij betreuren dit ten zeerste, zeker omdat mondmaskers vanaf vandaag verplicht zijn geworden op het openbaar vervoer, op straffe van een boete van 250 euro. Voor Vlaams Belang Antwerpen is het duidelijk: de overheid zou, zéker wanneer ze mondmaskers aanbeveelt en nu zelfs verplicht stelt, alle burgers gratis mondmaskers moeten bezorgen. Daar hebben we immers jarenlang meer dan genoeg belastingen voor betaald ... ", einde citaat.

Toch drie gratis mondmaskers.

De gratis verdeling aan het secretariaat aan de Amerikalei 98, 2018 Antwerpen gaat van 9 tot 17u. wel door, iedereen die zich daar aanmeldt krijgt 3 mondmaskers gratis en dit op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 mei . Vlaams Belang koepel Antwerpen publiceert ook de brief met de aankondiging van de actie, de verdeling aan het Centraal station en Berchem station zullen niet kunnen doorgaan.

--- einde update 1
20:47 4/05/2020

Het voor politieke doeleinde misbruiken, maar in casu door het Vlaams Belang in kader van het algemeen belang gebruiken, van de coronacrisis geeft deze nieuwe actie van het Vlaams Belang, afdeling Antwerpen aan en deze keer heeft Filip Dewinter honderd procent gelijk; de -p-overheid heeft grandioos gefaald en blijft ook falen, de ministers die met de mondmaskersaffaire te maken hebben en zeker Maggie De Block -Open Vld- moeten opstappen. Dat het Vlaams Belang afdeling Antwerpen haar nek uitsteekt is wel een teken aan de wand, er is geen twijfel meer dat er rond de financiering van de Van Maerlantstraat, binnen het Vlaams Belang, een conflict aan de gang is.

Gratis mondmaskers.

Filip Dewinter: " ... De grote voorraad mondmaskers die de overheid in haar bezit had, is door diezelfde overheid vernietigd, onder andere om in de magazijnen en loodsen plaats te maken voor de opvang van asielzoekers. De voorraden mondmaskers die er in België nog zijn, zijn grotendeels in handen van bedrijven, maar daar heeft de overheid de afgelopen maanden zelfs nog een deel van laten uitvoeren naar landen buiten de Europese Unie ...", einde citaat.

NVDR:
Vlaams Belang deelde in Antwerpen op 24 april ook al mondmaskers uit.   


Gelogen.

Ook hier heeft het Vlaams belang gelijk.
Filip Dewinter: " ... De overheid heeft ook systematisch gelogen over het nut van mondmaskers. Eerst hadden ze totaal geen nut: het dragen van mondmaskers werd zelfs gevaarlijk genoemd en mensen die ervoor pleitten werden geridiculiseerd; vervolgens werden mondmaskers plots nuttig en werden ze door diezelfde overheid zelfs aanbevolen; en vanaf vandaag zijn mondmaskers dus op bepaalde plaatsen verplicht, op straffe van een boete van 250 euro ... ", einde citaat.

NVDR:

Opnieuw heeft Dewinter gelijk, de affaire met de bestelling aan de firma MOSSA die FOD Gezondheid onder Maggie De Block plaatste is nog niet uitgeklaard, dat dossier stinkt in ieder geval, de FOD Gezondheid is ook niet erg scheutig om in het kader van de wet op de openbaarheid van bestuur informatie te verstrekken.

Uitdelen mondmaskers praktisch:

 - aankondigingsvideo van Dewinter.
Verder worden de mondmaskers uitgedeeld:

 - op dinsdag 5 mei tussen 9 en 17u aan het Vlaams Belang secretariaat op de Amerikalei 98 in Antwerpen
 - op dinsdag 5 mei tussen 7u en 9u aan station Antwerpen Centraal - we vermoeden aan de centrale ingang-.
 - op woensdag 6 mei  tussen 7u en 9u. aan station Antwerpen-Berchem.

Mogelijk volgt nog meer, we zijn de gazet niet en ontvangen ook geen steun, ook niet van het Vlaams Belang.

Artikel 04-20-7666
Geplaatst: 15:37 4/05/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 05 mei 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.