Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Piet Vanthemsche versus 't Scheldt escaleert, advocaten in het gelid-Update1
26 april 2020
Antwerps satirisch 't Scheldt geviseerd door Piet Vanthemsche.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.672.200
Antwerpen, 26 april 2020. 

-- Update 1
Advocaat Paul Bekaert : Meer moet dat niet zijn.

Advocaat Paul Bekaert die Piet Vanthemsche op 't Scheldt afstuurde, en aan Morsum Magnificat diets maakte, "dat een advocaat niet wordt ingehuurd maar staat zijn cliënt bij" reageerde in die zin aan deze redactie, dat 't Scheldt de eisen van diens cliënt heeft ingewilligd "meer moet dat niet zijn" zegt de advocaat aan deze redactie.  

Recht van antwoord.

De redactie van 't Scheldt heeft in haar publicatie de brief van Piet Vanthemsche van 22 april 2020 integraal gepubliceerd, 't Scheldt heeft het gewraakte artikel op verzoek van Piet Vanthemsche verwijderd en de brief gepubliceerd. 

NVDR.
Wat Morsum Magnificat voor 't Scheldt vreemd over komt is, dat in de brief van Piet Vanthemsche van 22 april 2020 nergens sprake is van de antwoordwet van 23 juni 1961? Anderzijds zegt 't Scheldt bij de publicatie van de brief van Vanthemsche  "Omdat ‘t Scheldt in deze haar rol heeft gespeeld, en er mee voor heeft gezorgd dat alle tuincentra terug open zijn, hebben wij beslist de baron de baron te laten zijn. Wij hebben het artikel waarover hij zo ongelukkig is verwijderd. En met enige gewenkbrauwfrons publiceren wij de geëiste rechtzetting", einde citaat 't Scheldt. Wie een recht van antwoord op een artikel vraagt, dient daarbij qua inhoud en vorm de antwoordwet te respecteren. De redactie kan dan op haar beurt ook nog reageren en dat brengt soms nog meer aan het licht, daarom wordt een vraag tot recht van antwoord weinig toegepast.

-- einde update 1
20:18 27/04/2020

Vrijdag 24 april wisselden we tijdens de Coronamaaltijden van het Vlaams Belang in Antwerpen van gedachten met een medewerker van 't Scheldt, Rudy sprak met lof over het satirisch blad 't Scheldt dat aan belangstelling wint en haar stafmedewerkers van veertien naar twintig wil uitbreiden. We hadden het met Rudy erover dat wij bij Morsum Magnificat verwonderd zijn, dat de Raad voor de Journalistiek, lees "Roddelgazet voor de Journalistiek", afgekort RVDJ, een pseudo rechtbank voor journalisten, 't Scheldt nog niet aan de schandpaal heeft genageld, daarbij kwam de affaire met Piet Vanthemsche en de artikels over de AVEVE ter sprake. Er zou volgens Morsum Magnificat rond 't Scheldt iets hangende zijn bij de RVDJ.

Advocaat.

Vandaag laat 't Scheldt, vergezeld van een oproep om abonnee te worden, weten dat Baron Piet Vanthemsche de dure advocaat Paul Bekaert, bekend van de Catalaanse Carles Puigdemont, tegen 't Scheldt heeft ingehuurd, het artikel dat het satirisch blad over Vanthemsche en AVEVE bracht, zou offline moeten worden gehaald. 

Meer volgt, we zijn overbelast en we zijn de gazet niet. 

Artikel 04-20-7651
Geplaatst: 20:13 26/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 27 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.