Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929148





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter en de veiligheid op het openbaar domein.
10 april 2020
Uitvoerder van kunst en vliegwerk: Geen andere mogelijkheid.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.610.500
Aalter 10 april 2020. 

Ongevallen met hoogwerkers gebeuren er helaas regelmatig, dat was ook het geval op 13 oktober 2013 in Ranst. Alhoewel die hoogwerker door een firma uit Genk in opdracht van de gemeente Ranst werd ingezet om kerstverlichting op te hangen, dat voertuig als rijdende werf was uitgerust, reed een vrachtwagen tegen de telescopische kraan van de hoogwerker. De arbeider Johan G. die via T-Interim aan het werk was, werd uit de gondel geslingerd en kwam op het voetpad terecht. Johan werd drie maanden in een kunstmatige coma gehouden en is sindsdien blind. 

Ongeval te ranst -  Foto Gazet van Antwerpen 


Ook Morsum Magnificat bracht er toen een artikel over. Nu zeven jaar later is het juridische luik nog steeds niet afgewerkt, ook het slachtoffer Johan G, vecht qua verzekering nog tegen de graad van blindheid. 

Aalter.

In de Boomgaardstraat,2 te Aalter werd vrijdagmiddag een reclamepaneel van een restaurant van een zijgevel verwijderd, daarvoor werd een hoogwerker gebruikt die zich aan de overkant van de straat opstelde, de doorgang in de straat feitelijk onmogelijk maakte, het is immers om veiligheidsreden niet aangewezen om onder zo'n arm te lopen en wettelijk gezien moet de werkzone worden afgebakend, wat niet gebeurde. Aangezien hier het openbaar domein werd ingenomen, had men daarvoor ook een toelating aan de politie moeten vragen, er was ook geen enkele signalisatie aanwezig. Een vrachtwagen die te hoog was om onder de lastarm te rijden, had de hoogwerker gelukkig opgemerkt en de hindernis werd even weggenomen en nadat de vrachtwagen voorbij was, terug in positie gebracht -foto inzet-. 

Kunst en vliegwerk in Aalter dat niet door de beugel kan, je moet het maar durven. Waar was de politie, ergens op Coronacontrole?

Geen andere mogelijkheid?

Toen de uitvoerder ter plaatse over zijn onveilig werk werd aangesproken, maakte deze er zich met een kwinkslag vanaf dat er geen andere mogelijkheid was, wat absoluut niet klopt. Mits het aanwenden van een ander soort hoogwerker was het perfect mogelijk geweest om aan de andere kant van de straat te parkeren en signalisatie aan te brengen. Frappant is dat de werf een paar honderd meter van het politiebureau van Aalter ligt en er toch, ook al gaat het om een enkele richting straat, heel wat verkeer is, het postkantoor bevindt zich vijftig meter verder. 

Excuses.

We contacteerden de opdrachtgever Dimitri die bij de werken die een firma uit het Brugse uitvoerde, niet aanwezig was en we hebben hem uitgelegd dat zijn opdracht niet zonder risico's voor personen en goederen werd uitgevoerd. Veel meer dan zich excuseren kon Dimitri niet, we hebben hem de foto gestuurd en hij kan het bedrijf nu met de situatie confronteren. Er is gelukkig niets gebeurd. De twee in de gondel van de hoogwerker, zeg maar, vader en zoon, respecteerden ook de social distance niet en droegen ook geen maskers, of dit werk niet kon uitgesteld hebben we niet gevraagd.   

Ladingzekerheid.



Dit "transport" in Aalter maakte even aanstalten om het verkeer te vervoegen -foto- , maar bedacht zich en reed terug op het geleeg. Zó staat het niet in artikel 45 van de verkeerswet van 1 december 1975, maar sommigen in Aalter weten dat nog niet, nog nooit zoiets gezien!
 

Artikel n°: 04-20-7631
Geplaatst: 21:28 10/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 11 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.