Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929247





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: Verdachte achter oplichting met mondmaskers en handontsmetters gearresteerd.
06 april 2020
Corona misdaden: Singaporees wordt verdacht van oplichting voor 6 miljoen euro.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.600.300
Den Haag, 06 april 2020. 

Dankzij de tussenkomst van Europol werd een 39-jarige man in Singapore gearresteerd wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij witwasdelicten die verband houden met een zakelijke e-mailzwendel in verband met COVID-19.

FFP2 maskers.

De verdachte persoon nam de identiteit over van een legitiem bedrijf en maakte reclame voor de snelle levering van FFP2-maskers en handontsmetters. Een Europese lidstaat meldde bij Europol dat een van hun farmaceutische bedrijven door deze persoon was bedrogen voor € 6,64 miljoen. Nadat het farmaceutische bedrijf het geld had overgemaakt naar een bank in Singapore, werden de artikelen nooit geleverd en werd de leverancier onbereikbaar. Onmiddellijk werd door Europol contact opgenomen met de autoriteiten in Singapore om de betaling te blokkeren. De Singaporese autoriteiten identificeerden de man die het geld had ontvangen om hem vervolgens op 25 maart te arresteren. 

27/7 Ondersteuning.

Zoals gemeld in een recent Europol-rapport, hebben criminelen snel de kansen aangegrepen om de crisis te misbruiken door hun modi operandi aan te passen of door deel te nemen aan nieuwe criminele activiteiten. De rechtshandhaving neemt een zeer serieus standpunt in over al diegenen die tijdens de crisis proberen te profiteren van de zorgen en angsten van de slachtoffers. Europol werkt ondertussen 24/7 om politieagenten te ondersteunen in voor hen nog ongekende situaties.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel n°: 04-20-7629
Geplaatst: 16:06 6/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.