Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929248





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BNP Paribas Fortis keert bijna twee miljard dividenden uit om Frankrijk bij te springen.
02 april 2020
Spaarders moeten overwegen om hun spaarcenten bij BNP Paribas weg te halen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.592.900
Brussel 02 april 2020.

Met een persbericht van gisteren maakt het Vlaams Belang bekend zich te verzetten dat de Franse Bank BNP Paribas Fortis de beslissing intrekt om uitgerekend nu we met twee voeten in een wereldwijde crisis zijn terecht gekomen, dat de Belgische vleugel van die Bank beslist om aan Frankrijk een dividend van 1,9 miljard euro uitkeert om Franrijk financieel tegemoet te komen, dat bedrag is zowat de winst van één jaar van BNP Paribas Fortis. Europsese Banken vragen begrijpelijk in de deze tijden om dergelijke transacties uit te stellen.

Vlaams Belang :  “Het is bijzonder wrang te moeten vaststellen dat die jaarwinst grotendeels gerealiseerd werd door afvloeiingen bij het personeel”, klinkt het. “Bovendien werd deze bank niet zo lang geleden met overheidssteun gered toen ze door wanbeheer dreigde over kop te gaan.”, einde citaat.

Mischaël Modrikamen.

De advocaat die als nagel in de doodskist van BNP Paribas mag worden aanzien is Mischaël Modricamen, de advocaat is nu opnieuw in actie gekomen en vraagt aan de Rechter om beslag te leggen op het dividend van BNP Paribas Fortis. De advocaat bevestigde het aan de grote-?- gazet DS en ander medium nam het over.

Vlaams Belang : Het voornemen van BNP Paribas Fortis getuigt van een ontstellend gebrek aan burgerzin en gaat bovendien ook in tegen een formele aanbeveling van de Europese Centrale Bank”, zo merkt Kamerlid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) op. “Maar aanbevelingen op zich volstaan duidelijk niet. De FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, toezichthouder op de Belgische financiële sector, red.) moet daarom optreden, zoals trouwens buitenlandse toezichthouders dat ook reeds gedaan hebben.”, einde citaat.

Banken en politieke kliek, een lesje leren?

Banken sollen met hun spaarders en lenen het gespaarde geld aan grote interesten uit terwijl spaargeld quasi niets opbrengt, lef hebben ze wel, maar dan met de centen van een ander. Om het "systeem" en de Banken een geweldige hak te zetten zou het "Volk" twee dingen kunnen doen; primo alle spaargeld van de Bank weghalen; secundo bij verkiezingen massaal ongeldig stemmen. Tenslotte hebben politici via één of andere weg altijd financieel belang binnen verzekeringen en banken.

Artikel n°: 03-20-7623
Geplaatst: 15:35 2/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 02 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.