Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925830





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Overheid talmt met het betalen van niet betwiste facturen.
31 maart 2020
Vlaams Belang dient een voorstel in bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.590.400
Brussel 31 maart 2020. 

Politici van alle partijen zijn Coronakoortsachtig doende om onderwerpen te vinden om in de publiciteit te komen, bij de media is dat voor politici momenteel wat moeilijker, de "grote pers?" heeft zich op de "wetenschappers" à la Van Ranst gestort die in de studio ganser dagen mogen komen herhalen wat ze wel -of niet- weten. Feit is dat de wetenschappers het ook niet weten, aanvankelijk waren het de ouderen die risicogroepen zouden zijn, maar al doende leerden de wetenschappers dat toch ook jongeren bevattelijk zijn.  

Overheid slechte betaler.

Het Vlaams Belang stort zich op een oud zeer, namelijk dat de -p-overheid één op drie facturen te laat betaald, dat is niets nieuws en is altijd al zo geweest. Slimme bedrijven die met de Staat werken, nemen via een bank een discontokrediet, de Bank betaalt dan meteen negentig procent van het factuur aan het bedrijf en de Staat betaalt aan de bank, bij laattijdige betaling ook de agio, met zo'n regeling kan een bedrijf dat correct handelde nooit in de problemen komen. Als de facturen betwist worden kan het nog aardig uit de hand lopen, ondernemingsrechtbanken kunnen hun bevoegdheid betwisten en de zaak doorsturen naar de Arrondissementsrechtbank die dan beslist welke rechtbank de zaak moet behandelen. Ondertussen kan het bedrijf wachten op haar centen en behoorlijk in problemen geraken.

Vlaams Belang: Het Vlaams Belang wil dat in kader van de coronacrisis de Belgische overheid sneller haar schulden vereffent. Dit omdat heel veel bedrijven hun cashflow zien slinken. “We moeten opletten voor een kettingreactie”, klinkt het bij de partij. De partij dient hiervoor dan ook een voorstel tot resolutie in bij de Kamer. Op haar website geeft het Vlaams Belang ook nog wat cijfermateriaal, verwijst naar cijfermateriaal uit niet nader genoemde studies waaruit blijkt dat het laatste kwartaal van 2018 slechts 34 procent van de facturen op tijd werden betaald - einde citaat.

Op tijd betalen.

Het Vlaams Belang: " Door de overheid te dwingen haar facturen binnen de 15 kalenderdagen te betalen kan ze zelf positief bijdragen aan de cashflowproblemen waarmee bedrijven tijdens deze crisis te kampen hebben ”, einde citaat. 

NVDR.
Of deze actie van het Vlaams Belang de Regering tot beter betaalgedrag zal aanzetten is een andere vraag, de staatsschuld blijft gigantisch hoog en dat zal met de Coronatoestanden opnieuw nog eens gigantisch toenemen. 

Artikel n°: 03-20-7617
Geplaatst: 12:18 31/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 31 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.