Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925831





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang Jongeren kiest via digitale stemming Filip Brusselmans tot voorzitter.
30 maart 2020
VBJ- Jongerencongres diende wegens Coronacrisis uitgesteld, maar niet afgesteld.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.589.300
Brussel 30 maart 2020. 

Met een nieuw persbericht van vandaag 30 maart, maakt Vlaams Belang Jongeren bekend dat de voorbije week via digitale stemming Filip Brusselmans met 90,1% als nieuwe voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren werd verkozen en de fakkel overneemt van Bart Claes. 

Vlaams Belang:
Na vier jaar lang aan het roer van de Vlaams Belang Jongeren te hebben gestaan, geeft Rumstenaar en inmiddels ook Vlaams Parlementslid Bart Claes (30) de fakkel door aan een volgende generatie. Onder Claes werd VBJ de grootste jongerenpartij op sociale media én het Vlaams Belang de populairste partij bij de jongste kiezers: van alle mensen die voor Vlaams Belang kozen, is 30 procent jonger dan 34 jaar ", einde citaat. 

Politiek slachtoffer Corona.

Morsum Magnificat bracht in haar bericht van 6 maart 2020 " Coronavirus slaat nu ook toe bij de politici ", het Vlaams Belang zegt daarover in haar persbericht van vandaag : " Met 90,1% van de stemmen schonken de rechts nationalistische jongeren hem en zijn bestuursploeg het vertrouwen. Dat gebeurde via een online stemming”, licht oud-voorzitter Claes toe. “Wegens een besmet bestuurslid, inmiddels gelukkig genezen, was het geplande congres één van de eerste evenementen die naar aanleiding van de coronacrisis sneuvelde. Maar in tegenstelling tot de Open Vld, zijn wij wel in staat om een online voorzittersstemming te organiseren.”, einde citaat.  


Filip Brusselmans.

België Barst.

Op 10 juli 2013 lieten de Vlaams Belang Jongeren zich opvallen in de kamer van Volksvertegenwoordigers door een ballon met daaraan een affiche " België Barst " op te laten, Kamervoorzitter Flahaut was daarmee niet opgezet, de Vlaams Belang Jongeren hebben hun doel bereikt: Opvallen !

Staatsveiligheid.

In juli 2012 publiceert de federale politie in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken ten behoeve van de Staatsveiligheid, een lijst van maar liefst 10.000 te volgen groeperingen, waaronder ook Vlaams Blok Jongeren waarover het rapport zegt " De Vlaams Belang Jongeren" is een gestructureerde organisatie waarvan de activiteiten een weerslag op de openbare orde betekenen" gecatalogeerd als Rechts Extremisme en Geweldaddige groepering. Frappant is dat Filip De Winter dat document verdeelde. In die periode was Tom Van Grieken reeds voorzitter van VBJ.

Sociale partij?

Sinds de nieuwe legislatuur volgt Morsum Magnificat de houding van de zogenaamde sociale partij zoals het Vlaams Belang zich graag noemt, ook in de Commissie Wonen, we hebben daar van Filip Brusselmans nog niet veel gezien, Filip is wel door het Vlaams Belang in die commissie gedetacheerd, maar hij vertoeft liever in gezelschap van Klaas Slootmans in de Commissie Media. Morsum Magnificat herinnert het Vlaams Belang aan haar congresteksten "Sociale Volkspartij" van 2 juni 2013, een lijvig document van 54 pagina's waarvan tot op heden weinig of niets in huis is gekomen. 

Artikel n°: 03-20-7615
Geplaatst: 17:06 30/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.