Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929249





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang Jongeren proberen politieke munt te slaan uit Corona-crisis
13 maart 2020
VB Jongeren zetten boodschappen-actie op poten voor zwakkeren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.543.700
Brussel 13 maart 2020.

De jongerenafdeling van het Vlaams Belang zetten in het kader van de Coronatoestanden een grootschalige steunactie op poten om zwakkeren zoals gehandicapten, ouderen en andere kwetsbaren die nu moeilijk spullen of boodschappen kunnen kopen, te helpen. Morsum Magnificat is zeer benieuwd het praktische resultaat daarvan te kunnen vaststellen.  

Centrale spillen.

De organisatie zet haar vijf provinciale coördinatoren in als centrale spillen om de inspanning te coördineren. Bedoeling is dat zij boodschappenlijstjes noteren waarna de lokale VBJ-afdelingen worden geactiveerd. “Nu moeten we onze politieke geschillen opzij kunnen zetten en als jeugd de handen in elkaar kunnen slaan, of we nu links of rechts zijn”, zo vertelt kandidaat-voorzitter van VBJ en initiatiefnemer Filip Brusselmans (22). Brusselmans kon als voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren door een besmetting van een bestuurslid op 8 maart 2020 niet aangesteld worden. 

Filip Brusselmans tijdens een Vlaams Belang bijeenkomst te Gent.

Landelijke actie.
 
De Vlaams Belang Jongeren organiseren onder de noemer ‘VBJ helpt mee’ een landelijke actie om hulpbehoevenden, die door de semi-lockdown moeilijkheden hebben om boodschappen te doen, te voorzien van dringende levensmiddelen zoals medicijnen, voeding of drinken. Concreet zullen alle regio-coördinatoren van VBJ de aanvragen centraliseren en dan delegeren aan de afdelingen. Het enige wat hulpbehoevenden moeten doen is hun boodschappenlijstje doorgeven via telefoon, e-mail of zelfs sociale media.

Vlaams Belang Jongeren roepen andere jongerenpartijen op om mee te helpen.

We gaan hierbij de geldende medische adviezen strikt opvolgen en afdwingen. De handen worden gewassen voor en na het winkelen. Fysiek contact, of zelfs gesprekken dichter dan drie meter met de hulpbehoevenden, zullen we vermijden. De spullen zetten we dan af aan de deur, we bellen aan, en houden opnieuw voldoende meters afstand”, zo legt Brusselmans -die voor de actie op de volle steun kan rekenen van huidig VBJ-voorzitter Bart Claes- verder uit. “Intergenerationeel contact kan immers gevaarlijk zijn, vooral dan voor de ouderen zelf. Maar nu is de moment om onze politieke geschillen opzij te zetten en als jeugd de handen in elkaar te slaan, of we nu links of rechts zijn. Dit in het bijzonder voor zij die voor ons dit land opbouwden. Ik roep bij deze de andere jongerenpartijen op om mee te helpen, zodat zeker niemand achterblijft.”

Bron: Vlaams Belang Jongeren
Bewerking: jvds

NVDR
De Vlaams Belang Jongerenafdeling is de eerste die politieke munt tracht te slaan uit de Corona-crisis, anderen zullen zeker volgen. Alsof ouderen, gehandicapten en andere kwetsbaren vorige week of maand geen moeite zouden hebben gehad om hun boodschappen te doen. Voorlopig is er op het vlak van boodschappen doen niéts veranderd, supermarkten blijven tot nader order open op hun normale openingsuren dus, indien de VB Jongeren het vorige maand niet nodig vonden om boodschappenjongen/meisje te spelen dan nu ook niet, deze redactie kijkt nog altijd uit naar het sociale gezicht van het Vlaams Belang, Filip Brusselmans kan dat zelf in de Commissie Wonen aantonen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Artikel n°: 03-20-7591
Geplaatst: 21:01 13/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.