Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929249





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Commissie Wonen: De Meester -PVDA- komt veel in de sociale woonwijken.
12 maart 2020
Open Vld pleit voor de toekenning van renovatiepremie voor de verhuurders 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.541.600
Brussel 12 maart 2020. 

Na het afwerken van de agenda van vandaag, mocht Vlaams ombudsman Bart Weekers en diens medewerker Annemarie Hanselaer, meer uitleg komen geven over de klachten die in het jaarverslag 2019 van de Vlaamse Ombudsdienst -waarover Morsum Magnificat helaas nog geen artikel kon brengen- rond wonen zijn toegekomen. Het verhogen van de huur van de sociale woningen heeft nogal wat stof doen opwaaien. Vooral de PVDA stond op de barricade, Tom De Meester beweerde vandaag aan de minister, veel bij sociale huurders te vertoeven, of die bezoeken kaderen in het ronselen van stemmen of uit bezorgdheid voor de verhoogde huurprijs, was niet duidelijk. Gwenny De Vroe -Open Vld- gaat op de barricade voor de verhuurders, die moeten ook een renovatiepremie kunnen bekomen en de sukkelaars van de verhuurders zouden niet op de hoogte zijn van de strengere reglementering!  An Moerenhout, -Groen- supersnel met de duimpjes om sms berichten te verzenden, kon het antwoord van de minister op haar vragen die zij zelf had gesteld, niet afwachten, te druk met sms-en.

Nieuw technisch handboek.

Minister Diependaele had het ook over het nieuwe handboek om wooncontroleurs / inspecteurs wegwijs te maken in hun opdracht. Dat het boek volgens een betrouwbare bron reeds 600 pagina's bevat, heeft de minister wijselijk verzwegen, 23 jaar na het in voege treden van de Vlaamse Wooncode heet de Vlaamse Regering nog steeds geen deugdelijk professioneel systeem om de conformiteit van woningen aan die Vlaamse Wooncode te toetsen. 

Zo kijkt de minister van Wonen in de lens van Morsum Magnificat.   

Vera Jans
en de "Wasbakskes" in de studentenkamers ... en meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund.
 
Artikel n°: 12-19-7590
Geplaatst: 21:25 12/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.