Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929252





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalterse Groenen moeten vragen stellen over generator bij werken aan station Infrabel-MM-293
04 maart 2020
Arbeiders van de bouwwerf moeten beter beschermd worden tegen schadelijke uitlaatgassen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.526.400
Aalter 04 maart 2020. 

MM_293_01_Aalter_Station.pdf

-- update 1

Fluvius.

We hebben kunnen achterhalen dat Fluvius onvoldoende capaciteit kan leveren aan Besix voor het verbruik dat Besix nodig heeft om haar werf te doen draaien, vooral de pompen voor de drainering vergen capaciteit van het elektrische net en dat zou Fluvius niet kunnen leveren. Komt er nog bij dat het opgepompte water pas honderden meter verder in een beek kan geloosd worden waarvoor nog eens pompcapaciteit met elektrische motoren nodig is. 

Vijf generatoren.

Ondertussen hebben we ter plekke kunnen nagaan dat er voor die werf maar liefst vijf generatoren aanwezig zijn, samen goed voor minstens 750 kVA, vier ervan waren in werking, voor deze van de pompen voor het grondwater zijn er reeds maatregelen genomen om de geluidsoverlast te verminderen, maar de milieuvervuiling blijft wel bestaan. De vraag waarom Fluvius niet de nodige capaciteit kan leveren hebben we aan Fluvius en aan de gemeente Aalter gesteld, maar daar hebben ze nog niet gereageerd.

-- einde update 1 15:01 5/03/2020

In Aalter zijn er aan de infrastructuur van het station al een hele poos werken aan de gang, de lokale politiek wentelt zich in politieke fierheid over de renovering van de buurt. Er zijn, om die bouwwerken te realiseren, bouwkranen opgesteld, dat is nu eenmaal een must. Wat wel opvalt is dat de kraan die aan het station is opgesteld, op een generator is aangesloten en niet op het elektrische net. De generator wordt aangedreven door een dieselmotor die de ganse dag zijn uitlaatgassen in de omgeving verspreidt. Waarom wordt die kraan niet op het elektrische net aangesloten?

Uitlaatgassen.

Politici voeren LEZ -lage emissie zones- in om vervuilende auto's buiten de stad te houden, het zou niet goed zijn voor de gezondheid, maar het komt verdomd goed uit voor de overal zieltogende financiėle administraties, luxe zwembaden en dito sporthallen en goed betaalde burgemeesters. Waarom de kraan van Infrabel -en haar klant NMBS- in Aalter niet op het elektrische net kan worden aangesloten, hebben we -nog- niet kunnen achterhalen, alleen bij Infrabel verwijst Thomas Baeken naar de aannemer Besix. 

De generator blaast de ganse dag zijn uitlaatgassen in de omgeving.

Schadelijke stoffen.

Er is genoeg wetgeving over schadelijke stoffen waarmee werknemers bij de uitvoering van hun werk, geconfronteerd worden, ook heel wat Europese wetgevingen.  Bij de kraan in Aalter zit de machinist  enkele meters pal boven de generator die de ganse dag, van 's morgens tot 's avonds, schadelijke gassen uitstoot. Als er wind is, dan heeft de kraanman geen last, wel wanneer er geen wind is. Als er wind is, dan worden de schadelijke uitlaatgassen richting station geblazen en zijn ze goed waarneembaar op de trappen naar de sporen.

De generator staat in het midden van de werf. Hoeveel fijn stof wordt hier geproduceerd? waar zitten de Aalterse Groenen? 

Artikel n°: 12-19-7582
Geplaatst: 20:18 4/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 06 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.