Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926696





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Agentschap Zorg en Gezondheid blijft ogen sluiten voor fraude bij erkenning assistentiewoningen.
02 maart 2020
Rechter Ondernemingsrechtbank op de hoogte van feiten die de openbare orde aanbelangen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.516.000
Aalst 02 maart 2020.  

Ondanks het feit dat deze redactie stap voor stap aan het Agentschap Zorg en Gezondheid de bewijzen leverde dat er op basis van een niet correct brandweerverslag van de brandweerzone Zuid-Oost, toch een vergunning voor een reeks assistentiewoningen is afgeleverd waardoor die organisatie van een gunstig BTW tarief kan genieten en subsidies van de Vlaamse Overheid kan opstrijken, gebeurde daar niets mee. Dat kwam ook ter sprake bij de Ondernemingsrechtbank te Dendermonde. De rechter oordeelde dat het om feiten van Openbare Orde gaat en de rechtbank daarvoor de ogen niet kan sluiten. Iets wat het Agentschap Zorg en Gezondheid wel doet?. Voor Morsum Magnificat is deze -fraude- zaak nog niet van de baan. 

Voorafgaande vergunning zó -onterecht- bekomen.

In december 2017 heeft de vzw Woon- en Zorgcentrum St. Vincentius bij het Agentschap Zorg en Gezondheid aangedrongen om een voorafgaande vergunning voor de groep assistentiewoningen Residentie Nedermolen te bekomen. Een dergelijke vergunning betekent ook de toekenning van subsidies. Het Agentschap Zorg en Gezondheid kent met volgende zeer dubieuze slotalinea een voorafgaande vergunning toe  "de toekenning van een voorafgaande vergunning om een voorziening te realiseren houdt op geen enkele wijze de goedkeuring in van eventuele plannen en / of documenten en / of inlichtingen die ingestuurd werden tot staving van het engagement van de aanvrager om de erkenningsvoorwaarden na te leven..", einde citaat. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft hier -en later- met de natte vinger en onterecht een vergunning toegekend waarvoor de Vlaamse belastingbetaler opdraait. 

Meer mankementen.

Een op voorhand aangekondigd inspectiebezoek van het Agentschap Zorg en Gezondheid van 7 november 2019 brengt een aantal mankementen aan het licht, maar het bewuste elektriciteitbord -ALSB- was op dat ogenblik nog steeds niet gekeurd, dat gebeurde pas -met de natte vinger op 2 december 2019, red-. Voor wat de brandveiligheid betreft is er verwezen naar een gunstig -niet correct, red- verslag van de brandweer, er werd aangevinkt "niet bevraagd" ! Het Agentschap Zorg en Gezondheid sluit hier bewust de ogen voor een probleem inzake brandveiligheid en conformiteit elektrische installaties. 

Geen zonnewering.

Tijdens de bewoning in de maanden juli / augustus werd verschillende keren vastgesteld dat de temperatuur in de wandelgangen nooit beneden de 25 graden daalde, zelfs tot 30  en meer- graden steeg. In het verslag wordt opgemerkt dat er geen zonnewering aanwezig is. Ook het oproepsysteem in de sanitaire ruimte is niet conform. 

Natte vinger.

Voor een groot aantal taken die op de 21 pagina's tellende lijst voorkomen, heeft het Agentschap genoteerd "NB" , wat "niet bevraagd" betekent. Het Agentschap Zorg en Gezondheid inspecteert hier overduidelijk met de natte vinger en heeft zelfs geen oog voor overtredingen die in de basisakte werden opgenomen zoals het feit dat het samenvoegen van assistentiewoningen in het horizontaal of verticaal vlak, niet mag, wat in Nedermolen wel gebeurde. Er zijn effectief 43 woningen terwijl er een vergunning voor 45 werd afgeleverd? Na twee jaar is de definitieve oplevering ook nog steeds geen feit! 

Meer volgt later, we zijn de gazet niet.     

Artikel n°: 03-20-7580
Geplaatst: 19:19 2/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.