Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925836

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
24 februari 2020
Geld brengt macht en dat is ook het probleem van vele Joden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.498.700
Aalter, 24 februari 2020.

In de jaren zeventig was ik gevestigd in de Delvastraat te Antwerpen / Borgerhout met een activiteit in de plaatsing van grote centrale antenne-installaties, klanten waren in die tijd behalve particulieren, hoofdzakelijk huisvestingmaatschappijen, grote bouwfirma's zoals Antwerpse Bouwwerken Verbeeck, Luc Ilegems, maar ook VME's -Verenigingen van Mede-eigenaars-, zoals de Residentie Dikke Mee waar onder meer wijlen Frank Pepermans -Bell Telephone Mfg C - en andere vooraanstaanden woonden. 

Bekende Joodse klanten.

Het is toen dat ik verschillende bekende Joden als klant had, ze waren quasi allemaal actief in de diamantsector en hadden hun kantoren in de Vestingstraat en omgeving. De appartementsgebouwen waar ze woonden situeerden zich op de Belgilei, Quinten Matsyslei, Rubenslei, Van Eycklei en andere in de buurt van het Stadspark, een ervan was een zeker meneer Erlich die zijn naam liet veranderen in Benny Evens, dat was een vriendelijke en sociale Joodse klant. 

Veeleisend.

Snel werd ik binnen die -rijke- Joodse gemeenschap in Antwerpen bekend om professioneel werk waarvoor ze ook altijd cash betaalden, k als de facturatie via de gemeenschap van eigenaars verliep werd er vanuit de geopende kluis in het kantoor in het diamantcentrum vanaf stapels geld, "cash" betaald, dus als de Aalsterse carnavalisten spotten met het vele geld van de Joden, dan hebben ze gelijk. Maar ze waren veeleisend, dermate dat het technisch onmogelijke werd gevraagd. Ik had nooit contact met de extreme Orthodoxe Joden.

En kliek.

Wanneer je eenmaal door enkelen goed bent bevonden, dan win je heel vlug het vertrouwen in de gemeenschap, bij de inrichting van hun appartementen, vooral deze aan de Quiten Matsyslei, is grote luxe heel belangrijk, de prijs hangt nog aan de tapijten die er liggen. Wanneer je aan hun extreem buitensporige verzoeken niet kunt/wenst te voldoen omdat het technisch onmogelijk is, zal dat in de ganse gemeenschap ook snel gevolg hebben voor de commercile relaties, het is n kliek en ze kennen mekaar allemaal. Het misbruik van hun macht wegens zeer kapitaalkrachtig liet zich vooral merken bij de vrouwen die geen enkel inzicht hadden in de technische mogelijkheden, werken uitvoeren -boren in marmer en kabels leggen- in dergelijk luxueus ingerichte appartementen was toen geen sinecure, er bestonden immers nog geen diamantboren. Het zijn sociaal gezien zeker geen sympathieke personen -toch niet degenen die ik kende- en ze maken wel degelijk misbruik van het feit dat zij -de meesten- heel veel kapitaal bezitten. 
 
Artikel n: 02-20-7574
Geplaatst: 13:47 24/02/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 
Laatste update ( 24 februari 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.