Vlaamse overheid moet huurdersbonden niet financieren om tijdschrift uit te geven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.308.800 Aalter 18 december 2019
Het "Huurdersblad" nummer 241 telt twintig bladzijden, is opgemaakt in PDF, u zal het wel lezen, daarom geven we quasi geen commentaar op de inhoud van dat nummer zelf. Alleen vragen we ons af, of een huurdersbond die heel veel subsidie van de Vlaamse belastingbetaler ontvangt, daarmee een tijdschrift moet uitgeven, en of ze de tijd die ze daarin moeten stoppen niet beter aan de huurproblemen zou besteden. Morsum Magnificat volgt al heel lang de Commissie Wonen en heeft daar, behoudens een vergissing, nog nooit iemand van de huurdersbond ontmoet en dat is aan hun gazetje duidelijk te merken.
Onderhoud en herstellingen.
Zo schrijft de huurdersbond in hun tijdschrift over het onderhoud in een huurwoning dat wel dan niet door de huurder dient uitgevoerd te worden, dat is nutteloos werk, er is daarover via het internet -zoals het huurdersbond boekje- heel wat informatie en een brochure te vinden, idem over de dakisolatie is alles op het internet te vinden. Het kan niet de bedoeling zijn van het financieren van de huurdersbonden om verhaaltjes van helden uit Beringen of elders neer te schrijven, daarvoor bestaan er gazetten. Ook Morsum Magnificat heeft over de nieuwe huurwet al heel wat gepubliceerd.
Verlies.
Niettegenstaande de subsidies boekte de huurdersbond Oost- Vlaanderen in 2017 en 2018 samen 40.748 verlies - info KBO -, misschien moet er nagegaan worden wat de politieke mandatarissen in de RVB opstrijken en wat ze nog allemaal doen waardoor dat verlies kan geboekt worden.
Verschil moet er altijd en overal zijn.
We hebben uit eigen -jawel weer betrokken partij, als je onderzoek voert ben je altijd betrokken partij - dossiers en deze van anderen, die ook beroep hebben gedaan op de huurdersbond, kunnen vaststellen dat ze liever leden te woord staan die opkijken naar de huurdersbond en die geen, laat staan kritische, vragen durven of kunnen stellen. Zo maakte de huurdersbond Oost-Vlaanderen er zich twee keer op een rij vanaf met doorverwijzing naar een advocaat ! Toevallig of niet, die advocaten laten het afweten door te verwijzen naar een deontologisch probleem, daarmee was de kous voor de huurdersbond af!
Veertien dagen.
Waarschijnlijk had de huurdersbond Oost-Vlaanderen wegens de bezigheden met hun ledengazetje geen tijd om op 3 december 2019 een aangetekende brief in ontvangst te nemen waarna ze die brief tot de laatste dag bij het postpunt hebben laten liggen om dan op 18 december 2019 een e-mail te sturen dat zij de aangetekende brief ontvangen hebben. Of de huurdersbond nu de tijd gaat vinden om ten gronde te antwoorden zal moeten blijken. Als een huurdersbond vijftien dagen nodig heeft om te laten weten dat de aangetekende brief is ontvangen dan is dat meer dan een teken aan de wand dat assertieve individuen een speciale behandeling krijgen.
Klachtenprocedure.
Wie niet tevreden is met de dienstverlening van de huurdersbond kan een klacht indienen via https://huurdersplatform.be/klachtenprocedure/ .Indien de klacht onvoldoende zou blijken, is er nog de Vlaamse Ombudsman. Het moet nog een keer duidelijk gemaakt dat de huurdersbonden en het huurdersplatform door de Vlaamse belastingbetaler flinke financiėle steun ontvangen. Artikel n°: 11-19-7529 Geplaatst: 10:11 19/12/2019
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
|