Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925847





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad voor de Journalistiek hield de hand boven het hoofd van OCMW Begijnendijk.
18 december 2019
OCMW Begijnendijk verhuurde pand dat niet eens een huisnummer had.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.308.600
Aalter 18 december 2019

De Roddelgazet voor de Journalistiek liet onder Filip Voets de oren hangen aan de toen zwangere over Morsum Magnificat klagende OCMW Secretaris Peggy Baeten. De Secretaris die in die periode tijdens een openbare OCMW zitting borstvoeding gaf deed in dat gehucht aan de Raambeek over dat feit nogal wat stof opwaaien, pfff. Peggy Baeten en Lisette Verbeeck verhuurden in die periode in hun OCMW functie een woning - geen alleenstaand feit - die niet kon verhuurd worden. De woning aan de Tumkensberg was zelfs onderwerp van een bouwovertreding op diverse artikels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening -VCRO- en het zelfs niet voorkomen van die woning in het referentieadressenbestand van Begijnendijk. Op pagina 4 van MM_290_04 wordt daarover één ander uit de doeken gedaan.

                                             Morsum Magnificat 19 juni 2008 - zie link onder- 

Geen privé personen.

Noch Lisette Verbeeck, noch Peggy Baeten, noch Rita Wuyts / Bruynseels waren volgens de deontologische code van de beroepsjournalisten - waarmee Morsum Magnificat niets heeft te maken - privé personen, ze waren politici / zakenmensen of ze hebben zichzelf via het internet veelvuldig publiek gemaakt. Morsum Magnificat mocht de in haar functie falende voorzitter van het OCMW, Lisette Verbeeck aankaarten. Met de passages op P4 van MM 290 4 bewijst Morsum Magnificat dat ze haar onderzoek in het kader van het algemeen belang correct heeft uitgevoerd. De bewoordingen die Morsum Magnificat in haar artikels vaak gebruikt kaderen in de stijl van de journalist en zijn niet strijdig met de wet, mensen confronteren met de waarheid, de realiteit kan hard zijn.  

Stigma opgeplakt door de RvdJ.

Morsum Magnificat toont daarmee het stigma dat op haar rust nogmaals aan, de RvdJ weigerde de ogen open te doen voor die OCMW ambtenaren die in hun functie faalden en dat mogen journalisten dan ook publiek maken, Pol Deltour, de Secretaris van de VVJ/AVBB heeft dat zelf in een document "Rechten en plichten van de journalist" geschreven, maar als Morsum Magnificat dat doet wordt deze bij RvdJ aan de schandpaal genageld, dat is willekeur. Morsum Magnificat zal daarom zoals ze al eerder aan de RvdJ liet weten, nooit meer op de brieven van de RvdJ reageren.

De beroepsjournalisten hebben in 2010 hun deontologische code onder druk van hun broodheren moeten aanpassen, ze hebben een belangrijke passage moeten weglaten " ..de journalist zal wel respect opbrengen voor het privé- leven  van de publieke figuur in zoverre dit geen enkele relevantie heeft voor diens maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid " dit laatste hebben ze moeten inslikken!  

Geviseerd.

Morsum Magnificat werd geviseerd, zelfs burgemeester Willy Michiels van Begijnendijk, een man met tien gezichten, gaf aan zijn politie opdracht om de auto van Morsum Magnificat na een gemeenteraad van 19 juni 2008 te controleren, maar Willy Michiels -MGB- ving bot, alles was in orde. 

OCMW hield / houdt bouwmisdrijf in stand.

De twee huurcontractie die Lisette Verbeeck en Peggy Baeten in 2007 en 2009 afsloten bewijzen dat duo daarmee een bouwmisdrijf in stand hield. Er werd voor dat pand nooit een huisnummer toegekend! 




De vraag is nu nog, wordt er door de eigenaar voor dat pand kadastraal inkomen betaald? 
Indien niet is dat ook nog fiscale fraude.

Artikel n°: 11-19-7528
Geplaatst: 15:38 18/12/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 20 december 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.