Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925602

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
11 december 2019
Rechter diende haar plan te trekken wegens onbekende wissel advocaten en conclusieprobleem.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.282.000
Brugge, 11 december 2019

Deze morgen werd de huurzaak rond een in mei 2018 verhuurd pand aan de Vladslostraat te Koekelare in beroep voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brugge behandeld, het had nooit zo ver mogen komen, de woning had toen gewoonweg niet -meer- verhuurd mogen / kunnen worden. Deze huurzaak rammelt aan alle kanten, dermate dat zelfs de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brugge in de ultra korte zitting, die slechts zes minuten duurde, aan advocaat Ruben Verbrugghe de toelichting gaf dat ze "haar plan wel getrokken had", die sneer had te maken met de advocatenwissel van Jan Blanckaert naar Ruben Verbrugghe die niet in het dossier te zien was en besluiten die niet tijdig werden neergelegd. 

Nooit vastgesteld.

Teneinde de slechte staat van de woning vast te stellen, werd de Vrederechter van Torhout reeds verzocht zich ter plaatse te begeven, maar helaas is dat niet gebeurd, zo ja, had de Vrederechter zelf kunnen vaststellen dat die woning onterecht een conformiteitsattest werd aangemeten en dat er aan het pand fundamentele gebreken waren die nooit aan de wanprestaties van de huurder hadden kunnen toegeschreven worden. De ogen worden hier gesloten voor een ernstig feit, de wooninspecteur die door de gemeente Koekelare werd aangesteld heeft, ofwel valsheid in geschrifte gepleegd, of was incompetent. Dat de verhuurder dan ook op de koop toe een Schepen is van de gemeente Koekelare en die wooninspecteur een familielid is van de burgemeester, maakt des te duidelijker dat de rangen in deze zaak nog maar eens gesloten worden. 

Uithuis gezet.

Het koppel kon wegens niet conforme woning fluiten naar een huursubsidie waarop ze recht hadden, mensen met  een laag inkomen hebben zo'n tegemoetkoming van 175 in de huur hard nodig en dit is geen alleenstaand geval. De rechterlijke macht moet de ogen openen voor het feit, dat panden worden verhuurd die niet voldoen aan de wetten, malafide verhuurders die woningen verhuren die niet aan de wet voldoen, ontspringen maar al te vaak de dans. Vrederechters verbreken maar al te losjes uit de pols de huurcontracten en huurders die geen fouten hebben begaan, het kot niet hebben afgebroken, zijn de dupe. Hier werd het koppel uit het huis gezet, al hun huisraad werd ofwel gestolen, ofwel in de container gekieperd, ook dat had niet moeten plaats vinden, een uithuis zetting is een fundamentele schending van de mensenrechten.    

Meer volgt nog, we zijn de gazet niet.

Eerder artikels over dit onderwerp :

Koekelare : Conformiteitattest uit 2014 van woning Vladslostraat moet in twijfel getrokken.
12 maart 2019 

Koekelare : Nancy was beter niet in de gazet gekomen.
10 maart 2019

Morsum Magnificat 286-04 : ON4CW - huurpoging 253 - Nancy - Koper voor spookhuis-P2
08 april 2019

Begijnendijk pakt leegstand aan op basis van lijsten burgerlijke stand.
12 mei 2019 

Artikel n: 11-19-7521
Geplaatst: 17:51 11/12/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 11 december 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.