Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925857





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mensensmokkelnetwerk krijgt rake klappen.
26 oktober 2019
Europol steunt actiedagen in Kroatië, Slovenië en Bosnië/Herzegovina

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.152.300
Den Haag, 24 oktober 2019.  

Tussen juli en oktober 2019 hebben gecoördineerde actiedagen geleid tot de arrestatie van 10 leden van een georganiseerde misdaadgroep en de identificatie van minstens 150 illegale migranten die door de criminelen zijn gesmokkeld.

Westelijke Balkan.

De westelijke Balkan-migratieroute is de populairste van Europa. Ten minste de helft van de aan Europol gemelde migrantensmokkel komt uit de Westelijke Balkan en de meest getroffen landen zijn Bosnië/Herzegovina, Kroatië en Slovenië. Gedurende dit jaar heeft Europol's European Migrant Smuggling Centre -EMSC- de samenwerking met de landen langs de Balkanroute geïntensiveerd. Honderden stukken strategische en operationele informatie werden uitgewisseld en tal van onderzoeken werden gestart. Europol ondersteunde het onderzoek van de autoriteiten in deze drie landen tijdens operatie Hugo / River / Mordana door continue analytische ondersteuning te bieden waardoor de onderzoekers hun gemeenschappelijke inspanningen konden opvoeren.

Operationele vergaderingen.

Europol organiseerde ook twee operationele vergaderingen met alle betrokken autoriteiten. Dientengevolge werden twee actiedagen georganiseerd met de actieve deelname van Europol's smokkeldeskundigen die de zaken ter plaatse ondersteunden door expertise te bieden, voortdurende operationele bijstand en analytische ondersteuning op maat en kruiscontrole van operationele informatie in de databases van Europol.
Bosnië en Herzegovina heeft de afgelopen maanden onder enorme migratiedruk gestaan. Veel illegale migranten komen Bosnië en Herzegovina binnen zonder de hulp van smokkelorganisaties, maar gebruiken migrantensmokkel om hun reis naar West-Europa voort te zetten.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel n°: 10-19-7485
Geplaatst: 9:23 26/10/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.