Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925868





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Borgerhout : Beginnende brand aan keldergat van Masira Bar
03 september 2019
Optreden van brandweer en politie was uiteindelijk een storm in glas water. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.007.100.
Borgerhout, 03 september 2019.   

Kort voor de middag roken klanten van het Vlaams Café De Griffier een brandgeur, toen er buiten poolshoogte werd genomen, bleek dat aan één van de keldergaten van de naastliggende Masira Bar rook en beginnend vuur te zien was, tot buiten was te horen dat binnen het alarm in werking was. Een onderaannemer van de brouwerij Haacht die de uitbater van De Griffier op de hoogte kwam brengen van gevelwerken, belde de brandweer die, zoals voorzien in het SAH plan, binnen de tien minuten ter plaatse was. 

Beginnende brand aan de houten wand van het keldergat.

Storm in een glas water.

Ondertussen had men vanuit het volkscafé De Griffier een emmer water op de van buitenaf zichtbare brandhaard gekieperd. Brandweer en politie bleven maar toestromen, vijf brandweerwagens belemmerden het doorrijden van de tram. Alhoewel de brand zich situeerde enkele meters verwijderd van het keldergat, begon de brandweer het splinternieuw rolluik van de ingangsdeur te slopen, later bleek dat overbodig te zijn. Het pand staat te koop en er was niemand aanwezig.

Slopen van nieuw plastic rolluik aan de voordeur, een storm in een glas water. Rechts stukken van het rolluik van de ingangsdeur, slopen is een van de specialiteiten van de brandweer. 

Islamisering.

Toevallig was dat café aan de Turnhoutsebaan enkele maanden gelden het voorwerp van een Vlaams Belang actie " Dé-Islamisering van Europa " en toevallig waren er na het ontstaan van de brand ook Vlaams Belang kopstukken in café De Griffier aanwezig en dit na een actie rond de granaataanslag in de Guldensporenstraat.  
 
Artikel n° : 09-19-7450
Geplaatst : 20:12 3/09/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 03 september 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.