Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925876

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuwe huurcontracten in de vorm van een kennismakingscontract.
29 juli 2019
Huurders blijven de voetveeg van verhuurders van niet conforme panden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.921.200
Aarsele, 29 juli 2019.

Wij noteren " Huurpoging 275 " en we zijn op een snikhete 25 juli 2019 naar Aarsele gereden waar we in de vorm van een vragenlijst op de rooster worden gelegd voor de huur van een woning die via een makelaar wordt aangeboden. Het bezoek is georganiseerd terwijl de huurders die vertrekken nog aanwezig zijn, goed rondzien in een nog bewoond en bemeubeld pand is dus niet mogelijk, bezoekers hebben ook geen uitstaans met wat -nog- in de huurders hun ijskast ligt, of in het washok staat.

Stotz.

De elektrische installatie is minstens zestig jaar oud, we zien geen stopcontacten met een aardpen, maar toch is er een wasmachine en een droogkast aanwezig. In de zekeringkast zien we nog Stotz als hoofdzekeringen -foto inzet-, een aardingsonderbreker zien we niet. Op onze vraag over de ouderdom van de elektrische installatie reageert de aangestelde van het verhuurkantoor dat de keuring bij verhuur nog niet verplicht is! Uiteraard is voor particuliere installaties een keuring elke 25 jaar verplicht en omdat het AREI in 1981 in voege is gekomen, was een keuring in 2006 sowieso verplicht en moeten stopcontacten waarop een toestel van klasse I -zoals een wasmachine- is aangesloten, verplicht een beschermingsgeleider bevatten. 

Kennismakingscontract.

In principe is een verhuurcontract negen jaar, maar helaas zijn er ook nog kortlopende contracten mogelijk, minister Homans heeft zich laten rollen door de eigenaars en de vastgoedsector. In de wet is er echter nérgens sprake van kennismakingscontracten zoals het immokantoor vooropstelt, dat is om mekaar af te toetsen zeggen makelaars. Verhuurkantoren dragen bij tot het verhuren van niet conforme panden. Op hun documenten prijkt vaak het lidmaatschap van het BIV - wat de afkorting is van "Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars", een, zoals wij reeds bij herhaling mochten ervaren een bijzonder onprofessioneel instituut omdat zij bij klachten steeds de kant van hun leden makelaars kiezen, ook al worden de bewijzen geleverd geven ze de makelaar resoluut gelijk. "Het BIV moet opgedoekt", zegt een makelaar en die mening hebben wij hier bij Morsum Magnificat ook.


Stotz zekeringen in Nederland veel gebruikt, minder in België maar minstens zestig jaar achterhaald.

De voetveeg.

De verhuurders die sinds 1975 gespaard bleven van een herziening van het kadastraal inkomen en geen belasting betalen op de inkomsten uit verhuur, geen last hebben van controle op de toepassing van de huurwet, blijven kandidaat huurders als voetveeg gebruiken. Dat er problemen zijn met huurders zal deze redactie niet ontkennen maar de problemen met de conformiteit van de te huur aangeboden panden is vele malen groter en daartegen hebben de kandidaat huurders geen verhaal. Verhuurders stellen tientallen schriftelijke vragen aan de kandidaat huurders, maar de kandidaat huurders mogen, om niet als lastig te worden aanzien en de kans op huur te verkijken, geen enkele vraag stellen, er zijn immers voldoende andere kandidaten om als voetveeg te gebruiken.

Huurdersfront.

Morsum Magnificat wil een "Huurdersfront" oprichten en roept geďnteresseerden op om mee te werken, stuur ons een e-mail met uw ervaringen naar
 
Artikel n°: 07-19-7430
Geplaatst: 19:21 29/07/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 29 juli 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.