Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925894





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Onderzoek woonkwaliteit door Steunpunt Wonen vergt veel belastinggeld-Update1
28 mei 2019
Drie Universiteiten KU Leuven, VUB en Universiteit Antwerpen  

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.756.300.
Rillaar, 28 mei 2019.

-- Update 1
Huursubsidies vaak een wassen neus.

Recent, meer bepaald in de maand mei, werden de bedragen voor de toekenning van huursubsidies verhoogd, maar wat de minister en anderen vaak vergeten te zeggen is, dat er geen eurocent subsidie wordt betaald voor een woning die niet voldoet aan de Vlaamse Wooncode. Wie een huursubsidie aanvraagt, krijgt automatisch een inspecteur van Wonen Vlaanderen op bezoek. Volgens het nog gangbare systeem van strafpunten, dient de woning die meer dan vijftien punten scoort, als ongeschikt te worden aanzien en krijgt dus geen huursubsidie. Als er bijvoorbeeld bij een stopcontact een afdekplaatje ontbreekt, is dat al voldoende om vijftien strafpunten toe te kennen.

En de "Huurpremie"?.

Er worden door de Vlaamse Overheid ook duizenden "huurpremies" betaald, maar daarvoor komt er geen wooninspectie, waarom niet? Subsidies betalen voor woningen die niet voldoen aan de Vlaamse Wooncode kan niet door de beugel, dat is wanbeleid.

-- Einde update 1 18:40 29/05/2019

Om telkenmale de bekende weg naar de woonproblematiek en de kwaliteit van de woningen en andere minder relevante perimeters tot in vaak onbelangrijke details uit te spitten, heeft de Vlaamse Overheid aan een consortium van drie universiteiten - KU Leuven, U Antwerpen, VUB- onder de noemer "Steunpunt Wonen" dat zich vooral situeert bij Sien Winters van de KU Leuven, een contract afgesloten waarbij gedurende vijf jaar meer dan zevenhonderdduizend euro per jaar aan belastinggeld wordt aangewend. Door de recent gepubliceerde woonsurvey 2018 is het duidelijk dat de woonkwaliteit alle onderzoeken ten spijt nog altijd erg slecht is en de lokale besturen daarbij een grote rol spelen. 

Meer volgt, we zijn de gazet niet.

Artikel n° : 05-19-7398
Geplaatst : 20:29 28/05/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 29 mei 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.