Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925902





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot: Verkeerscirculatie in binnenstad wordt aangepast.
11 mei 2019
Gemeenteraad stemde in met nieuwe verkeerscirculatie vanaf 01 juli 2019. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.726.400.
Aarschot, 10 mei 2019.

Tijdens de gemeenteraad van 9 mei werd beslist een aanpassing van de verkeerscirculatie in de binnenstad door te voeren en dit vanaf 1 juli 2019. Vanaf dan wordt de rijrichting in bepaalde straten aangepast.

Rijrichtingen.

De meest in het oog springende verandering is dat er opnieuw verkeer wordt toegelaten over de Grote Markt vanuit de richting Leuven hetgeen betekent dat de rijrichting in de Martelarenstraat wordt omgekeerd. Dat zal ook het geval zijn in de Jozef Tielemansstraat, de Theo De Beckerstraat en de Amerstraat. Het verkeer komende vanuit Leuven kan via de Martelarenstraat langs de Grote Markt. Aan de onderzijde van de grote markt kan enkel rechtsaf richting Rillaar gedraaid worden, linksaf slaan is verboden. De doorsteek naar parking Centrum wordt met paaltjes afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Door het inrichten van laad- en loszones blijven leveringen mogelijk maar niet tijdens de start- en einduren van de scholen. Aan de onderzijde van het schuine talud worden 3 kortparkeerplaatsen voorzien en 2 plaatsen voor mindervaliden. 

Meer groen en beleving.

Op de Grote Markt zal de rijweg afgebakend worden door aaneengesloten zitelementen en plantenbakken, wat voor extra zit- en rustplaatsen zal zorgen én voor meer groen. Gezien de verschillende administratieve procedures worden voorlopig tijdelijke elementen geplaatst, na de zomer komen dan de definitieve. 

Fietszone.

Vanaf 1 juli is er ook een primeur. Het stadsbestuur introduceert een fietszone in bepaalde delen van de binnenstad waarmee Aarschot één van de eerste gemeenten is die dat invoert, immers, het wettelijk kader hier rond treedt pas op 1 juli in voege. Een fietszone is een aaneengesloten zone van fietsstraten waarbinnen de fietser koning is en de auto van ondergeschikt belang. Binnen dergelijke zone is inhalen door motorvoertuigen verboden en de maximumsnelheid bedraagt er 30km/u. Bovendien mogen de fietsers de snelheid bepalen en de volledige rijbaan gebruiken. Het stadsbestuur hoopt op die manier doorgaand gemotoriseerd verkeer te ontmoedigen in het stadcentrum.

Binnenstad wordt trage zone.

Het stadsbestuur legt bovendien een tonnagebeperking op van 3,5 ton in de volledige binnenstad waar enkel nog plaatselijk verkeer is toegestaan zodat de volledige binnenstad "trage zone" wordt.


Infosessies.

Het stadbestuur organiseert op 4 juni om 19.30u. een infomoment voor inwoners in de theaterzaal van CC Het Gasthuis -Gasthuisstraat 22-. Voor de handelaars is er een aparte infosessie op maandag 3 juni om 18.30u. in de UGC Cinema's -Demervallei 4-. Info is te vinden op www.aarschot.be

NVDR.
Er er zijn opmerkingen geformuleerd, onder meer over de fietsstroken vlak naast de perrons van De Lijn aan het station, daar gaan ongelukken van komen zegt onze bron. Helaas hebben we geen tijd om dit verder te onderzoeken.
 
Bron: Stad Aarschot
Bewerking: jvds

Artikel n° : 05-19-7381
Geplaatst : 14:59 11/05/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 11 mei 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.