Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929670





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot: Schade aan gebouw Kapitein Gilsonplein is ongewoon-Update2
04 mei 2019
De tienjarige aansprakelijkheid inzake burgerlijke bouwkundige is duidelijk. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.719.000.
Aarschot, 04 mei 2019.

Schoorstenen niet volgens ontwerp Architect?

Bij Democo hebben we tot op heden -7 mei- nog niemand kunnen spreken, maar wel bij HUB Architecten in Antwerpen. De opzet - ophogen - van de schoorstenen zou niet volgens het ontwerp van dat Architectenbureau zijn uitgevoerd. Pas na het bekijken van de door deze redactie toegestuurde foto's zal HUB meer kunnen vertellen. 

Kluwen.

Syndicus Marnix zal bij de pinken moeten zijn om na te gaan wie er allemaal bij dat project betrokken was, zoals DMI Vastgoed, Democo als aannemer en ook de Grontmij - nu Sweco - voor structuur en technieken, het wordt dus zoals altijd een kluwen om door het bos de bomen te zien, ook wat de rol van de stad in deze is geweest, voor deze redactie is het echter duidelijk dat het weer een potje is waarvan het deksel voor sommigen beter dicht kan blijven. Bij Sweco was men duidelijk niet opgezet met onze vragen, voor hun is dat dossier -uit 2009- afgesloten, deze redactie betwijfelt dat.

-- einde update 1 14:31 7/05/2019

Gevaarlijk schandaal aan de Bogaardenstraat - en elders-.


Dit is qua techniek en onveiligheid, ongezien, 

-- Update 1
Gwendolyn Rutten moet technische dienst terug naar school sturen.

Op verschillende locaties te Aarschot worden langs en over de straten kabels gespannen die aantonen dat de technische kwaliteit ondermaats is. Achter de hoek van het Kapitein Gilsonplein is er ook weer zo'n amateuristisch werk te zien, óók dat is gevaarlijk en druist in tegen alle regels van goed vakmanschap. Ook in de Bogaardenstraat vinden we dezelfde situaties, de Schepen van Openbare Werken moet vooraleer er ongevallen gebeuren, dringend ingrijpen. 

Op +/- 7 meter boven de straat : gevaarlijk kunst en vliegwerk.

-- einde update 1 20:32 4/05/2019


Met een persbericht kondigt Aarschot op 3 mei de plaatsing aan van nadarhekken rond het niet onbesproken gebouw aan het Kapitein Gilsonplein te Aarschot. Volgens een bron zou, tot groot ongenoegen van gewezen burgemeester André Peeters, Audit Vlaanderen interesse hebben, maar verder blijft het stil. De verwachte handel floreert er niet en de winkelpanden staan leeg. Nu duiken er ook problemen op met de burgerlijke bouwaspecten van het gebouw in die zin dat de dakbedekking bij wind los komt, dakleien als projectielen rondvliegen en schoorstenen omvallen. Het gebouw staat er nog geen tien jaar en bijgevolg is de bouwheer / aannemer, in casu Democo -DMI-, aansprakelijk, niettegenstaande DEMOCO het gebouw op haar website als referentie opgeeft, is het in de praktijk wel anders. Stad Aarschot die het project mee gepromoot heeft, staat hier wel behoorlijk in haar hemd, de plaatsing van de nadarhekken zijn daarvan het bewijs.

Geen commentaar.

Op tien maart was de windsnelheid volgens het KMI op die plaats in Aarschot niet hoger dan 120 kilometer per uur, technisch gezien geen storm. Windsnelheden moeten, om als storm te worden aanzien, meer bedragen dan 23 meter per seconde. Er zijn voldoende normen die aantonen dat een -bouw-constructie aan bepaalde windsnelheden die hoger zijn dan deze die er op die plaats op 10 maart waren, moet kunnen weerstaan. We hebben de NBN B-03-002 en B-03-003, maar een beter overzicht over de betreffende wetten en de Europese wetgeving, is te vinden op de WTCB. Na het verzenden van het persbericht van stad Aarschot contacteren we de syndicus Marnik L. maar die wenst, behalve dat er een vergadering met de mede-eigenaars was, geen informatie geven!

De schoorstenen vallen om -rechts- , of voor sommigen -links- moet dat nog gebeuren.  

Expertise.

Het zit de eigenaars blijkbaar hoog en het blijkt dat de bouwheer Democo / DMI haar tienjarige verantwoordelijkheid zou willen ontlopen, er zou nu toch op 29 mei 2019 een Expert ter plaatse komen. Hier bij Morsum Magnificat stellen wij ons toch enkele vragen waar voor De Syndicus bvba het probleem zit? De bouwheer heeft gewoon een tienjarige verantwoordelijkheid op te nemen, de schoorstenen zijn duidelijk niet bestand tegen de sollicitaties waartegen ze zouden moeten weerstaan -foto-. 

Artikel 135 van de NGW.

Morsum Magnificat heeft in het verleden de Aarschotse burgemeester Frans Deboes al om de toepassing van artikel 135 van de Nieuwe Gemeentewet - Hoofdstuk IV- gevraagd, dat was in februari en in mei 2007 toen een puntgevel aan de Bonenwijk een publiek gevaar betekende. Ook toen werden er nadarafsluitingen geplaatst.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet. 

Artikel n° : 05-19-7375
Geplaatst : 15:45 4/05/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 07 mei 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.