Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929892





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt Moet nu risicoanalyse inzake niet ioniserende stralingen bekend maken-MM-286-02
02 april 2019
Is permanente blootstelling aan niet ioniserende stralingen tijdens wielerwedstrijd niet schadelijk?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.658.500.
Rillaar, 02 april 2019.

MM_286_02_Straling.pdf

In het kader van het door de politiek niet goedkeuren van een spectrum dat G5 mogelijk maakt, strikte een nieuwslezer van Radio2, wars van deze techniek, Professor Guy Vandenbosch van de KU-Leuven, een specialist in die materie. Naar aanleiding van dat telefonisch interview nam deze redactie ook contract op met de professor. Dat ondergetekende auteur jaren professioneel in hoogfrequent velden doende was en daarvan tot op heden geen nadeel heeft ondervonden, bewijst niet dat de stralingen niet schadelijk zijn maar de professor moet ook toegeven dat er geen enkel medisch bewijs is van het tegendeel bestaat. 

Veel verzet en onderzoek.

Professor Guy Vandenbosch is niet de énige die onderzoek voert naar de gevolgen van niet ioniserende stralingen. Het verwonderde deze redactie wel dat de Professor geen weet had van "Het Appel van Brussel", toch heeft Eric Jenaer, ook een burgerlijk ingenieur, al heel wat strijd gevoerd, maar ook dat mocht niet baten. Er werden heel wat onderzoeken gedaan over UMTS en Beperk de Straling".   

Risicoanalyse.

Morsum Magnificat is nu wel benieuwd of de VRT onder meer voor haar opnamen op de motorfiets tijdens wielerwedstrijden in het kader van de wetten op arbeidsbescherming en niet ioniserende stralingen, een risicoanalyse heeft opgemaakt. Een andere vraag in die richting gaat over mobile opnamen die via een antenne, die op de schouder van een persoon wordt geplaatst, worden gemaakt zodat die persoon, in feite om sensatie te filmen, onnodig in een hoogfrequent stralingsveld wordt geplaatst.


Kan de preventieadviseur van de Vrt voor dit belachelijk slecht technisch werk -VSWR- een risicoanalyse tonen? 

Risico voor storingen via kabelnet.

In het verleden werd door het BIPT aan de kabelmaatschappijen, wegens storingen op de ILS in Zaventem door Unerg, verbod opgelegd om over de kabel op de vliegtuigfrequenties 125 - 135 MHz nog verder signalen te transporteren, nu komt dat wegens plaatsgebrek weer aan bod. Het BIPT moet dan ook de stralingsnormen rond de ELD -Equivalent Leakage Density- onder het stof uithalen. Het is destijds Rik Daems -Open Vld- die deze stralingsnorm in de ijskast stopte.  

Meer volgt, we zijn de gazet -of de VRT- niet.    

Artikel n° : 04-19-7342
Geplaatst : 14:15 2/04/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 02 april 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.