Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925920





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot : American Bar Extreme voor de Vrederechter over verbreking huurcontract.
31 maart 2019
Niemand verschijnt voor de gedaagde Asterie Vof, zaak wordt uitgesteld

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.654.400
Aarschot 31 maart 2019.

Na de inval in Exit bar te Gelrode en de sluiting van de ABX te Aarschot, liepen de achterstanden van de huur voor beide panden al snel op, mede die en andere wanprestaties van de huurders, vatte de eigenaar PVL al vrij snel de Vrederechter te Aarschot. De uitspraak over het verzoek om huurverbreking en de eis tot schadevergoeding rond Exit zou op 29 maart gebeuren, maar daarover is er nog geen duidelijkheid. Tijdens de zitting liet de Vrederechter zich ontvallen dat er vóór de huur ook al wat afgebroken zou zijn. Vonnissen in burgerlijke zaken worden op de zitting niet medegedeeld liet de Griffier weten.

ABX.

De sluiting van de American Bar Extreme door de burgemeester van Aarschot, Gwendolyn Rutten, en dat in de vroege uurtjes van zondagmorgen 17 februari was het gevolg van een negatieve brandweerinspectie die op 4 mei 2015 had plaatsgevonden. In een eerder verslag van 15 oktober 1999 was er óók al een periodieke controle geweest en ook toen kon geen gunstig advies voor uitbating gegeven worden, maar toch bleef de ABX nog tien jaar open zonder dat Aarschot optrad. Waarom heeft het beleid onder CD&V burgemeester André Peeters al die jaren de ogen gesloten en waarom komt Gwendolyn Rutten al zó snel in actie? De handelssituatie rond ABX aan de Leuvensesteenweg 364-366 zit nu bepaald niet eenvoudig in mekaar, kwestie van het bos door de bomen niet te kunnen zien. 



Eigenaar gaat de opmerkingen van de brandweer voor de ABX Luevensesteenweg 364 wegwerken, hoe de handelsonderneming gevestigd op 366 gaat verlopen is nog een vraag.

Kluwen.

Eleni Rafailidou, die nu al twee maanden in voorhechtenis zit, heeft de uitbating van ABX aan de Leuvensesteenweg 364 sinds januari 1994, maar ook een zekere T.V. had daar onder de naam "Crazy Girls" de uitbating. Dat bedrijf bestaat op papier nog steeds op dat adres. Er is dan in februari 2018 aan de Leuvensesteenweg 366 -dus naast 364?- de VOF Asterie opgericht, deze VOF is nu gedaagde partij in de huurzaak. Diezelfde Asterie Vof duikt in maart 2018 ook als vestigingseenheid op aan de Liersesteenweg 77 te Aarschot bekend als Poco Loco. Dezelfde zaakvoerder Sajmir Z. - nu oko al twee maanden in de gevangenis- heeft in januari 2019 ook een activiteit opgericht aan de Leuvensesteenweg 523 te Gelrode, beter bekend als de Exit waar de inval een hoop Cannabisplanten opleverde en thans nog verzegeld is. De eigenaar van de panden waar ABX en Exit uitgebaat werden, is ook even opgepakt, maar snel weer vrijgelaten, de eigenaar kocht die panden uit commercieel oogpunt en kon ze onder interessante voorwaarden makkelijk aan Eleni en consorten verhuren. 

Activiteiten verplaatst naar Poco Loco.

Het moet nu blijken dat de activiteiten van Exit en Extreme onder dezelfde zaakvoerders naar Poco Loco werden verplaatst en het is daar een komen en gaan van diensters die worden aangevoerd met Roemeense, Bulgaarse en Franse nummerplaten. Of de brandveiligheid daar in orde is, gaat Aarschot in openbaarheid van bestuur moeten aantonen, de aanvraag is gebeurd, maar de Algemeen Directeur Christi Van Calster is met die verplichte informatie nog niet over de brug gekomen. Begin april wordt beroep aangetekend bij de beroepsinstantie tegen het uitblijven van deze informatie.
 
Uitgesteld.

Op de inleidingszitting rond de huurverbreking van American Bar Extreme was er van de gedaagde partij niemand aanwezig, de advocaat -Loco- van de eisende partij was er wel en vertelde aan de Vrederechter dat er voor een uitstel een akkoord was. Blijkbaar is er, behoudens vergissing van deze redactie die aanwezig was, ook iets niet de haak met de procedure. De advocaat van de verdediging Mr. Vorias was niet bereikbaar, de eigenaar die advocaten stuurt was evenmin op de hoogte. Deze handelshuurzaak is juridisch / technisch nog lang niet duidelijk, misschien gaat de Vrederechter samen met een Expert wel ter plaatse poolshoogte nemen?

Artikel n° : 03-19-7339
Geplaatst : 11:33 31/03/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 31 maart 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.