Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925920





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Operatie Burza: Pools gerecht rolt grensoverschrijdende criminele bende op.
28 maart 2019
Europol speelde grote rol in coördinatie activiteiten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.649.500
Den Haag 27 maart 2019.

Een grensoverschrijdende misdaadgroep smokkelde drugs van Spanje naar Duitsland en het VK en van Polen naar Noorwegen en Zweden. Gedurende verscheidene jaren slaagde de groep erin om tot vier ton verdovende middelen en psychotrope drugs door heel Europa te smokkelen. Officieren van het Poolse Centrale Bureau voor Onderzoek hebben de criminele groep opgerold, met steun van politie functionarissen uit Nederland, Noorwegen en Zweden, gecoördineerd door Europol. De gezamenlijke operatie stopte de smokkel van bijna 800 kg hasj en 50 kg cocaïne. Dertien mensen zijn aangehouden door het nationale openbaar ministerie in Polen.

Uitgebreide internationale coördinatie.

De operatie om de criminelen te stoppen en te arresteren vergde een uitgebreide internationale coördinatie: officieren van het Centraal Bureau voor onderzoek in Gdansk, Polen, ondersteund door officieren van het Departement voor maritieme grenswacht in Gdansk en van de Noorse en Zweedse douanediensten, alsmede politiediensten van Nederland, Noorwegen en Zweden werkten drie jaar lang samen aan de zaak. Dit door Europol gecoördineerde grensoverschrijdende onderzoek bracht aan het licht dat de groep sinds 2013 bijna vier ton hasjiesj, marihuana en cocaïne uit Italië en Spanje naar Denemarken, Duitsland, Letland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk heeft gesmokkeld.

Centraliseren van het onderzoek.

De afgelopen drie jaar hebben politiediensten honderden miljoenen drugs van de criminele groep in beslag genomen, waaronder 390 kg hasjiesj in Noorwegen, 355 kg hasjiesj in Zweden, 50 kg cocaïne in Nederland en 50 kg hasj in Polen. De zaken uit deze landen werden gecombineerd tot één onderzoek en geleid door officieren van het Centraal Bureau voor onderzoek in Gdansk, met aanklagers van de afdeling Pommeren –regio in Duitsland en Polen- van het departement georganiseerde misdaad en corruptie van het openbaar ministerie in Gdansk. Europol coördineerde de operationele activiteiten vanaf het allereerste begin en steunde het onderzoek in zowel EU- als niet-EU-landen met analyse, operationele vergaderingen, mobiel kantoor en voorbereiding van de actiedagen.

Bron: Europol
Vertaling en bewerking: jvds
 
Artikel n° : 03-19-7337
Geplaatst : 7:26 28/03/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.