Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926652





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Herselt : Processie van Echternach over politiereglement brandveiligheid.
26 maart 2019
Gemeenteraad keurt brandveiligheid in publiek toegankelijke lokalen en evenementen goed.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.646.400
Herselt 26 maart 2019.

Onder item 4 werd in de gemeenteraad -GR- van Herselt, het politiereglement betreffende de maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en bij het organiseren van evenementen, mits nog wat gezever van gemeenteraadslid Luc Peetermans, toch weer goedgekeurd, dat is reeds de derde keer het geval, het gaat in Herselt met dat politiereglement net als een processie van Echternach.

Op naar de volgende versie 3.4?

Ex burgemeester Luc Peetermans -CD&V-, thans gemeenteraadslid, heeft jarenlang obstructie gevoerd tegen de invoering van dit Politiereglement, wellicht om zijn goede vrienden van o.a. De Wijnhoeve uit de wind te zetten. Toen de versie 3.2 op 26 februari 2018 in de GR werd goedgekeurd, verhinderde Peetermans als voorzitter van de zoneraad van de brandweerzone Kempen, het in werking treden ervan door bijkomende eisen te stellen. Nu de versie 3.2. met die bijkomende eisen naar een versie 3.3 werd gebracht, formuleerde Luc Peetermans tijdens de GR van 25 maart 2019 opnieuw opmerkingen, nu op de versie 3.3.! We zijn benieuwd of er tijdens de volgende zoneraad, denkelijk op 17 april, opnieuw aan versie 3.3. zal worden gesleuteld waardoor het in voege treden misschien opnieuw kan worden verdaagd/vertraagd. 

Ongelooflijk tjevengedrag.

Tijdens de behandeling van dat agendapunt in de GR van 25 maart, stelde tjeef Peetermans aan de nieuwe burgemeester Keymeulen de vraag om de verschillen tussen versie 3.2. en 3.3. op te noemen, Keymeulen slaagde daar slechts voor een klein gedeelte in, Morsum Magnificat zette ze al eerder op een rijtje, Peetermans kan ze komen inkijken. Peetermans zeverde onder meer over artikel 1.12 -p4 van het document- over de minimale breedte van een doorgangseenheid voor één persoon die 60 cm moet zijn. Over de bordjes aan de ingang met het aantal toegelaten aanwezigen en over de oppervlakte zeverde Peetermans ook nog wat. Uiteindelijk werd het punt toch unaniem goedgekeurd. 

Keymeulen onthield zich.

Frappant is toch dat de huidige burgemeester, Peter Keymeulen -N-VA-, zich tijdens de eerdere stemming in de GR van 26 februari onthield, dat zijn dan politici die de mond vol hebben over veiligheid en dat, wanneer hun politiek blazoen niet kan worden opgepoetst, te ijdel en te pas maar vooral te onpas, gebruiken.
 
Artikel n° : 03-19-7334
Geplaatst : 9:04 26/03/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 maart 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.