Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926671

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veiligheid altijd en overal, ook in het Vlaams Parlement.
18 januari 2019
Volksvertegenwoordigers moeten wandelgang niet versperren met handtas.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.518.500.
Brussel 18 januari 2019.

De oorzaak van een ongeval is zelden banaal, maar worden overwegend veroorzaakt door het niet respecteren van de veiligheidsregels, maar ook door onverschilligheid, slordigheid of onoplettendheid. Kleine oorzaken kunnen soms echter grote gevolgen hebben. We geven hier een voorbeeld van wat oorzaak van een ongeval zou kunnen zijn, zoals hier in het Vlaams Parlement omdat Volksvertegenwoordigers zich zeer nonchalant opstellen. Ook het open laten van deuren van een laagspanningsinstallatie is niet risicoloos. Regels zijn er om gevolgd te worden, zeker in publiek toegankelijke gebouwen zoals het Vlaams Parlement.

Doorgang versperren.

De Volksvertegenwoordigers beschikken in de vergaderzalen van het Vlaams Parlement over de aanwezige bode, niet alleen om documenten te overhandigen, maar ook voor het bedienen van koffie, thee, etc. Het looppad tussen de verschillende rijen zetels is beperkt, het is dan ook not done van Volksvertegenwoordigers om die doorgangen met handtassen te versperren -foto inzet-. We hebben daarover aan Michèle Hostekint vragen gesteld, maar de socialiste reageert niet, we hadden niet anders verwacht.

Michèle Hostekint -sp.a- en Katrien Partyka - CD&V- laten hun handtassen achter in het looppad. De bode had de grootste moeite om met koffie in de hand de hindernis te nemen. Van asociaal gedrag gesproken, ongepast voor een socialist.

Laagspanningsbord.

In de zalen bevinden zich kasten waarin de geluidsinstallatie is ondergebracht, aan de achterkant van de audio/video bedieningspanelen bevindt zich de laagspanningsinstallatie waarvan de deur blijft open staan en dat is strijdig met de CODEX en artikel 34 .e.v. van het AREI. Volgens de preventieadviseur van het Vlaams Parlement, Marc Eynatten, moet de technische dienst er voor zorgen dat die deuren niet blijven open staan, maar zoals we met de foto aantonen, gebeurt dat ook in het Vlaams Parlement niet.  

Deze deur moet niet open maar gesloten zijn, kleine oorzaken kunnen soms grote gevolgen hebben.

Artikel n° : 01-19-7287
Geplaatst : 18:17 18/01/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 18 januari 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.