Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925939





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot: Leegstand en wateroverlast resultaat van wanbeleid.
22 december 2018
Er zijn veel meer leegstaande panden in Aarschot dan hun lijsten weergeven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.485.200.
Aarschot 22 december 2018.

Een huis naast dat van de grootste politieke huichelaar van Aarschot en omstreken, Lucien E. alias "de wakkere burger", staat al decennialang leeg. Onlangs prijkte de would- be politicus die het eerder probeerde bij Lijst Dedecker, bij de sp.a. en via " de wakkere burger " kritiek had op de politiek in Aarschot, in een lokaal blad -Rondom-. Daar krijgt hij een forum waar hij het nu voor de 3e keer bij "Samen" probeert, dat is toch niet meer ernstig. Hoe dan ook staat het huis naast de huurwoning waar hij woont, leeg maar Lucien de huichelaar, heeft daar nog nooit iets mee gedaan, hij had het  tenminste, zoals het een socialist betaamt, kunnen aankaarten zodat er misschien ooit wel eens iemand kan wonen. Twee huizen verder is een feitelijke "garage" waar zijn goede -?- vriend woont, omgevormd tot woning, ook dat mag de dienst Ruimtelijke Ordening van Aarschot wel eens bekijken. 

Leegstand.

Behalve het feit dat het aantal leegstaande bedrijfspanden dat Aarschot in het kader van het decreet van 19 april 1995 heeft opgelijst, verre van volledig is, de Vlaamse Overheid leegstand belasting mist, klopt het aantal leegstaande panden in het kader van het BVR van 10 juli 2009 in Aarschot evenmin. De woningen aan de Rillaarsebaan 151 - 153 te Gelrode -tegenover de huichelaar- staan eveneens leeg, maar komen niet voor op de lijst van de leegstand. Waarom niet? Aan die Rillaarsebaan zien we tussen huisnummer 101 en 185 niet minder dan acht panden leeg staan!? Waarom vordert de voorzitter van het OCMW die woningen in het kader van artikel 134bis van de Nieuwe Gemeentewet -artikel 65 Gemeentedecreet- niet op?  Waar blijven de socialisten en het Vlaams Belang -eigen belang eerst- in Aarschot?

Tientallen parkings met wateroverlast waar regelmatig boetes worden uitgedeeld.

Bla, bla van Paglialunga.

In een lokaal blad waar de politici de pen van de auteurs vasthouden, mag Matthias Paglialunga, Schepen van Lokale Economie, zonder enige kanttekening zijn zegje doen over een "Pandendatabank'. De Schepen moet dringend de lijst van de leegstaande bedrijfs- en andere panden up to date brengen, maar of dat een politiek interessante bezigheid is, is een andere vraag, blabla uitkramen om stemmen te winnen is veel interessanter, het "Volk" kan je wijsmaken wat je wilt, geef ze brood en spelen en ze zijn tevreden.


Op een afstand van minder dan tweehonderd meter zien we acht leegstaande panden aan de Rillaarsebaan in Gelrode, twee ervan staan niet op de lijst. . Waar zijn de socialisten? Wanneer vallen de schoorstenen uit asbest Eternit naar beneden?

We hebben een reactie gevraagd aan de burgemeester André Peeters, Mattias Paglialunga en de Voorzitter van het OCMW, natuurlijk gaan wij geen reactie krijgen, we zijn de gazet - of Rondom- niet.
 
Artikel n° : 12-18-7260
Geplaatst : 19:25 21/12/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 22 december 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.