Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925940





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radio2 Inspecteur gaat verder met te oppervlakkig onderzoek naar huur- en woonproblematiek.
17 december 2018
Dragers van het "Systeem" vissen qua informatie en duiding altijd in hetzelfde vijvertje. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.478.600.
Brussel 17 december 2018.

De beste stuurlui staan aan wal, dat is een spreekwoord dat we hier op de zelfverklaarde inspecteur van Radio2 moeten toepassen, Sven Pichal blijft het volk over de huur- en woonproblematiek bestoken met informatie vergaard bij partijen die in de verste verte niet weten -of willen weten- waarover het écht gaat. Verhuurders wijzen de huurders met de vinger en dat mogen ze bij de inspecteur komen vertellen. De huurdersverenigingen en platformen, die zo'n honderd miljoen euro subsidie van de Vlaamse -p-Overheid opstrijken, hebben sinds decennia -ook onder de socialisten- nooit ernstig werk gemaakt van het verplicht invoeren van het conformiteitsattest. Invoering van dat attest zou de problemen voor de huurder al voor een groot stuk oplossen.

Malafide verhuurders.

Voor de zoveelste kreeg klopt deze redactie op dezelfde nagel :
 - De patrimoniumdocumentatie, zeg maar het kadaster, en de dienst Rechtszekerheid van de FOD Financiën falen grandioos met de verzameling van de gegevens die het Kadastraal Inkomen -KI- bepalen. Sinds 1975, dat is 43 jaar, worden eigenaars niet meer gecontroleerd op de staat van de woning. In een geval te Lanaken dat Morsum Magnificat bloot legde, werd er zelfs een 3e appartement gerealiseerd zonder dat de patrimoniumdocumentatie te Maasmechelen werd ingelicht, de eigenaar verhuurde het appartement maar het K.I. werd niet aangepast! Bovendien voldeed geen van de drie appartementen aan de Vlaamse Wooncode. Er is dus vanwege de verhuurders een gigantisch bedrog bij de FOD Financiën.
 - Verhuurders betalen geen belastingen op de huurinkomsten, erger, er wordt bij de bepaling van het KI nog een percentage afgetrokken voor de onderhoudskosten van het verhuurde!

Conformiteit.

De inspecteur gaat alweer vissen bij het huurdersplatform / huurdersbond, organisaties waarvan de sprekers niet vechten voor de bedrogen huurders, maar voor hun postje. Wanneer Morsum Magnificat bij evenementen Geert Inslegers -Juridisch beleidsmedewerker bij het Vlaams Huurdersplatform-   ontmoet, dan zal deze elk gesprek met deze redactie uit de weg gaan. Op hun website " Over ons ", zien we zoals we dat van marketing bureaus kennen, alleen maar stralende gezichten! Als zij bij het huurdersplatform reden hebben om zich, zoals Inslegers, breed lachend voor te stellen -zó lacht hij overigens in de praktijk niet- dan hebben de gedupeerde en de bedrogen huurders daarentegen helemaal geen reden om te lachen! Morsum Magnificat is óók via stad Aarschot gratis lid van de huurdersbond te Leuven en we weten dus ook hoe het daar werkt. Bij de inspecteur komt het huurdersplatform vertellen dan een veertig procent van de woningen niet voldoet aan de kwaliteitsnorm, uit het onderzoek van Morsum Magnificat over 239 te huur aangeboden panden, is dat meer dan 90%. 

Politieke zelfmoord.

De vertegenwoordigers van de verhuurders maken zich sterk dat een herziening van het KI er niet komt omdat geen enkele politicus het verplicht conformiteitsattest er gaat doordrukken omdat dat politieke zelfmoord betekent. Op die manier blijven de malafide verhuurders panden verhuren die niet conform zijn en waarvoor ze al decennia geen correct KI betalen en de -p-overheid doet niets. De ambtenaren die nog willen werken, hebben de mogelijkheid niet en zijn gefrustreerd in de onderbemande diensten, de politiek fnuikt uit electoraal belang alles wat handhaving is.

Wedstrijdbezoek.

Het inspecteurke van Radio2 moet zich maar een keer kandidaat stellen voor een woning en vaststellen dat het telkens om een soort "wedstrijdbezoek" gaat, waar de kandidaat huurders als voetveeg worden gebruikt en zelfs als eerste filter, op voorhand al een vragenlijst dienen te beantwoorden. Later, na het plaatsbezoek met het immo kantoor, volgt nog een "keuring" bij de verhuurder en dan maar hopen dat je zoals vee wordt "goedgekeurd", ondertussen moet ge als kandidaat huurder op de tippen van uw tenen lopen en geen verkeerd woord zeggen. Verhuurders stellen allerlei vragen, maar als huurder een vraag stellen zoals "mag ik het keuringsverslag van de elektriciteit zien" is al genoeg om de huurkans te verpesten, van machtsmisbruik zijn verhuurders niet vies. 

Artikel n° : 12-18-7258
Geplaatst : 18:36 17/12/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.