Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927780





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bliksembeveiliging in Belgie een wereld van oplichters.
16 juli 2007
Overheid hopeloos in gebreke.



Bezoekers website Morsum Magnificat : 276.000
Betekom 16 juli 2007.

De bliksem is weer in 't land en de beveiliging is dan weer aan de orde, maar ook hier weer : een Politiek miskraam, onze Open VLD Ministers (Dewael en Verwilghen) hebben het de voorbije jaren, zeer slecht gedaan. Jawel, Patrick Dewael als Minister van Binnenlandse Zaken (Brandbeveiliging in gebouwen - KB 19.12.1997) en Minister Verwilghen die verantwoordelijk is voor de Algemene Directie Energie (KB 10 maart 1981 -AREI).
 
Geen enkel keuringsorganisme erkend.
De malaise rond de Algemene Directie Energie zorgt er voor dat er grote problemen zijn rond de accreditatie van de keuringsorganismen, maar omdat de reglementering inzake bliksembeveiliging niet eens in het AREI is opgenomen, zijn er ook geen keuringsorganismen die bliksemafleiders kunnen of mogen keuren.
Sommigen zoals Aib-Vin?otte, Technisch Bureau Verbrugghen, Koen Van Hemelen, doen dat toch, maar deze redactie heeft voldoende bewijsmateriaal dat aantoont dat die keuringsorganismen niet al te best op de hoogte zijn van die materie.
 
IEC 62305.
Sinds januari 2006 zijn de Internationale normen van kracht. Die norm is een zeer lijvig document dat uit vijf delen bestaat, verkrijgbaar in het Frans of Engels. Degenen die deze norm in Belgi? bezitten, kan men wellicht op ??n hand tellen z? triest is het hier gesteld.
De ?nige wetenschapper die aan deze reglementering heeft meegewerkt is Dr. Professor Christian Bouqiegneau van de FPM, maar deze Prof is er desondanks nooit in geslaagd om de Belgische overheid te doen bewegen of, overeenkomstig onze buurlanden, vooral Nederland en Duitsland, iets te laten ondernemen. De Fransen zijn met hun PDA's regelrechte oplichters omdat hun systemen nooit het wetenschappelijk bewijs leverden dat ze ?cht werken.
 
In augustus 2006 maakte Morsum Magnificat een special rond bliksembeveiliging gebaseerd op het systeem van de kooi van Faraday ?n de overspanningbeveiliging.
 
We publiceren hier nog eens MM 119

Dit artikel valt onder de presscopyrights www.presscopyrights.be


www.morse-Press.be

Laatste update ( 22 oktober 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.