Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925955

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rillaar : Ongewenste indringer bedreigt hoofdredacteur Morsum Magnificat.
27 oktober 2018
Politie-inspecteurs PZ  Aarschot onderwerp van klacht bij het toezicht op politiediensten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.410.600
Aarschot / Rillaar 27 oktober 2018

Morsum Magnificat zal zich hoe dan ook niet laten intimideren
en zal de stinkende potjes blijven open trekken, Audit Vlaanderen 
moet in Aarschot opnieuw neerstrijken en onderzoek voeren.

Op zaterdag 20 oktober ondernam Göran B. om half een 's middags en schijnbaar onder invloed via een openstaande deur van een leegstaand bedrijfspand dat niet bij de Vlaamse Overheid is gekend als leegstaand, een poging om met geweld in het kantoor van MORSE-Press Vof, waar de redactie van Morsum Magnificat is gevestigd, binnen te dringen. Göran was gekomen om de hoofdredacteur op zijn "bakkes" te slaan, maar de dertiger, die schijnbaar onder invloed was, slaagde er niet in om de deur volledig open te duwen, hij gooide een brandende sigaret in het gezicht van de hoofdredacteur.  De politie van Aarschot werd door de zaakvoerder van MORSE-Press Vof opgeroepen en leverde niet onpartijdig commentaar en stelde vast. De volgende nacht van zaterdag 20 naar zondag 21 oktober werd een led halogeenlamp met detector die aan die deur werd opgesteld, door onbekenden gestolen, opnieuw diende politie van Aarschot de vaststellingen te doen. Een klacht tegen de eigenaar Immo M, werd ingediend voor het open laten van een leegstaand pand wat een oorzakelijk verband heeft met de diefstal en het feit dat Göran zich zonder braak toegang kon verschaffen. 

Leegstaande bedrijfsgebouwen.

Overeenkomstig het decreet houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten van 19 april 1995 -BS 13 september 1995- moeten leegstaande bedrijfspanden van meer dan vijfhonderd vierkante meter opgenomen worden in een inventaris. De gemeente, in casu Aarschot, moet die lijst elk jaar aan de Vlaamse regering overmaken. Het leegstaand en verwaarloosd bedrijfspand dat eigendom is van Immo Micha bvba, is op die lijst niet vermeld, ook de kadastrale informatie klopt niet. De Vlaamse overheid zal dat pand nu ook op de lijst van de leegstaande en verwaarloosde panden moeten noteren. 


Alle leegstaande bedrijfsgebouwen in Aarschot, wie gelooft dat? 

Interventieploeg politie  Aarschot en het gemis aan professioneel bewust zijn.

Omdat de eigenaar dat leegstaand pand wagenwijd open laat, kon een indringer via die weg een binnendeur bereiken die uitgeeft op de redactie van Morsum Magnificat en probeerde daar op een ongewenste wijze de redactie binnen te dringen om de hoofdredacteur te bedreigen en een brandende sigaret in het gezicht te gooien. De opgeroepen politie van Aarschot stelde zich niet onafhankelijk op en keurde het laten open staan van een deur van een leegstaand pand niet af. Morsum Magnificat is hier betrokken partij omdat een klein gedeelte van de woning als kantoor wordt gebruikt en MORSE-Press Vof daar is gevestigd. Alhoewel niet aan dit voorval gerelateerde feiten, wordt in de grote -?- gazet De Standaard toch ook het boekje van de politie in het behandelen van vreemdelingen uit de doeken gedaan. Ook Morsum Magnificat heeft nog andere dossiers, zelfs recente, waar de politie duidelijk tegen een persoon van vreemde origine in de fout gaat, k bij vaststellingen op het technische vlak. Het is duidelijk dat hier het professioneel bewustzijn er niet is.

Politie mishandelde vluchtelingen.

Bron De Standaard van 27 oktober 2018

Ambtenaar.

De zaakvoerder van Immo M is een ambtenaar van stad Aarschot en hoofd van de sportdienst en kent vanuit die functie diverse inspecteurs van de politie van Aarschot, k van de interventieagenten die de ambtenaar bij ie interventie met de voornaam "Hans" noemden en conclusies uit het voorval hebben getrokken die niet tot de bevoegdheid van de politie behoren omdat het een burgerlijk geschil omtrent huur betreft  dat tot de bevoegdheid van de Vrederechter behoort. Het intern toezicht van de politie van Aarschot heeft zelfs reeds, na een summiere klacht, het ongelijk van de inspecteur moeten toegeven, maar de eigenlijke gedetailleerde klacht was niet eens geplaatst. Omdat het intern toezicht toch deels achter de inspecteurs blijft staan, is er ondertussen een gedetailleerd rapport aan de controlediensten van de politie met bewijsmateriaal overgemaakt. Dat rapport zal k zaken bevatten die de politie betreffende dat caf van de agressor aangaan en namen uit het onderzoek van Morsum Magnificat werden genoemd. Ook het feit dat die ambtenaar zelf jaren in het pand woonde maar er zich nooit op hoofdverblijfplaats liet inschrijven zal in dat rapport voorkomen, het is onmogelijk dat de politie -wijkagenten- in geen vijftig jaar hebben vastgesteld dat daar personen hebben gewoond. 

Artikel n : 10-7216 
Geplaatst : 14:56 27/10/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 27 oktober 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.