Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925971





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Infrabel erger dan een ezel, op dezelfde plaats tweede keer in de fout.
21 september 2018
Houder voor stookolie bij werken in Begijnendijk weer niet conform met het Vlarem.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.372.200
Begijnendijk / Rillaar 21 september 2018.

Infrabel, die hun vriendjes journalisten mag aansturen, ziet onvoldoende toe op de toepassing van de veiligheid en van het VLAREM door haar aannemers, erger, ze vallen op dezelfde plaats zelfs in herhaling, Infrabel is dus erger dan een ezel die zijn kop maar één keer aan dezelfde steen stoot. Werken door aannemers van Infrabel aan de spoorovergang in Begijnendijk zijn al meerdere keren bij Morsum Magnificat op een negatieve manier in het nieuws gekomen, nu alweer, de feiten zijn wat ze zijn en Infrabel moet duidelijk veel beter toezien op de wijze waarop hun aannemers werken uitvoeren. Frédéric Petit of Thomas Baeken waren niet bereikbaar voor commentaar op de vraag waarom de aannemers er toch telkens in slagen om dergelijke houders voor stookolie toch te blijven gebruiken.

Vlarem II.

Drie jaar geleden, meer bepaald op 20 augustus 2015, hebben wij het bewijs geleverd dat een aannemer van Infrabel -Taveirne- een houder -tank- gebruikte die niet voldeed aan de milieuwetgeving en tot overmaat van ramp ook nog eens stookolie lekte. Interleuven is toen na actie van deze redactie in opdracht van gemeente Begijnendijk tussengekomen maar de gelekte stookolie zou, zoals dat hoort, nooit zijn opgeruimd. Dat drie jaar later op dezelfde plaats, maar door een andere aannemer, alweer een niet-conforme houder wordt geplaatst, zegt heel veel over Infrabel die duidelijk onvoldoende toeziet op haar aannemers en dat is duidelijk meervoud.

Nieuwe tanks.

Bij de gemeente Begijnendijk is de eigenlijke milieuambtenaar Bert G. een tijdje afwezig. Wat Christel C. daar al die jaren als pseudo milieuambtenaar eigenlijk doet, snappen we na tien jaar nog altijd niet, zij ontvangt blijkbaar wel de verloning maar behaalt het statuut niet.  Bij de Intergemeentelijke dienst Interleuven was Bruno W. niet op de hoogte, dat heeft Morsum Magnificat dan maar in de plaats van Begijnendijk gedaan, dat is de taak van de pers maar dan wel een pers die niet door de politiek gedicteerd wordt. Bij aannemer Stevens is er blijkbaar toch al iets vanuit Infrabel doorgesijpeld en Stefan, de werfleider, laat weten dat nieuwe en gekeurde houders werden besteld en eerstdaags worden geleverd, de ADR regels zouden dan ook gerespecteerd worden. Zou het kunnen dat ze bij Infrabel de ADR regels óók niet kennen, het zou ons hier bij Morsum Magnificat niet verwonderen.

Hoe lang wordt deze niet-conforme houder voor stookolie op de werf bij werken voor Infrabel al gebruikt? 

Artikel n° 09-18-7180
Geplaatst : 14:59 21/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck 
Laatste update ( 23 september 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.