Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925983





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Op avontuur met Quick -NMBS- en Flupke -Infrabel-.
15 augustus 2018
Maandag was het weer een schot in de roos met een falend openbaar vervoer.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.323.700
Brussel / Rillaar 15 augustus 2018.

Wie maandag 12 augustus de trein vanuit Aarschot naar Brussel wilde nemen, stond voor een nieuw avontuur van het duo Quick -hier de NMBS- en Flupke -Infrabel-. Om half twaalf aangekomen met De Lijn aan het station te Aarschot werd het meteen duidelijk dat er niet naar Brussel gespoord kon worden, er hing in de buurt van Wezemaal een trein in de bovenleiding. De NMBS kondigde dat aan als een storing aan de bovenleiding en een defecte trein tussen Wezemaal en Aarschot -inzet-. Ter plaatse in Aarschot werd gezegd dat de herstelploeg van de NMBS onderweg was, maar dat het tussen Aarschot en Leuven zou uitdraaien op vervangbussen. De eerste keuze was de bus van De Lijn van 12:34u. naar Leuven.

Afnemer en / of bovenleiding.

Het probleem ter hoogte van Wezemaal werd volgens Frédéric Petit van Infrabel -Flupke- iets vóór tien uur veroorzaakt. Op vraag van Morsum Magnificat over de oorzaak, werd naar de stroomafnemer en / of naar de bovenleiding of een combinatie van de twee verwezen. Een exacte oorzaak opgeven lukt hun nooit, klassieke journalisten hebben daar ook geen sikkepit verstand van. Ook niet van het feit dat de elektrische -boven-leidingen van de NMBS niet onderworpen zijn aan de regels van het AREI, Infrabel / NMBS kunnen er maar op los knoeien zonder dat er externe controle is en journalisten hebben er, behalve Morsum Magnificat, geen verstand van.

foto EVER
Aarschot aankondiging van de problemen, trek verder maar uw plan.

Niet instappen.

Omstreeks 16:30u. zou er een trein uit Leuven naar Aarschot vertrekken, de trein kwam aan het perron waar bosjes reizigers wilden instappen, maar niemand mocht instappen. Drie begeleiders waren interessant -lees arrogant-  druk doende met hun zend- ontvangers, maar onze vraag of de trein nu al dan niet zou vertrekken kon niet bevestigd worden, we hebben dan maar de bus naar Aarschot genomen. Het bericht dat Frédéric Petit om 16:33u. stuurde dat sinds 16:10u. beide sporen weer vrij waren, klopte dus niet! We hebben weer een nieuw avontuur over de NMBS / Infrabel kunnen schrijven en nu op naar het volgende. Een bejaarde dame in Aarschot zei " het is toch altijd iets met de trein " en dat klopt, de "B" van NMBS is dan ook de afkorting van "Bende".   

Artikel n° : 08/18-7151
Geplaatst : 11:28 15/08/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur





© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.