Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930294





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wonen Vlaanderen faalt in de opvolging van huursubsidiedossier, sociale huurder de dupe.
04 juli 2018
Maandenlange achterstand in wooninspecties wegens te weinig inspecteurs.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.278.500
Brussel / Rillaar 04 juli 2018.   

Er zijn door parlementsleden in de Commissie Wonen al meermaals vragen gesteld over de inspecteurs van Wonen Vlaanderen die de kwaliteitsbewaking van woningen uitvoeren. Er zou ook in het kader van de conformiteit van stooktoestellen -BVR 8 december 2006- tussen Wonen Vlaanderen en Omgeving Vlaanderen een samenwerking moeten komen. Minister Homans geeft vlotjes opdrachten aan de universiteiten -RUGent, KULeuven en UAntwerpen- waar de resultaten van de onderzoeken met de regelmaat van een klok in boekvorm van de drukpersen rollen. De ploeg van Sien Winters van de KU-Leuven mocht van de minister een tiental eigen inspecteurs van de KU-Leuven inschakelen om weer eens het bewijs van de bekende problemen aan haar kabinet te leveren, dat alles op kosten van de belastingbetaler.

Maanden achterstand.

Bij het toekennen van een huursubsidie -niet verwarren met huurpremie- moet er eerst, vóór de subsidie een feit is, door Wonen Vlaanderen een wooninspectie worden uitgevoerd. Dat moet ook telkens wanneer een gerechtigde verhuist gebeuren. Nu blijkt dat de inspecties van Wonen Vlaanderen wegens te weinig inspecteurs, maanden op zich laten wachten, wie recht heeft op die subsidie om de huur te kunnen betalen en dus broodnodig heeft, blijft in de kou staan, de zoveelste tekortkoming van minister Homans.

Kabinet Homans.


Bij de minister is de perswoordvoerder 's middags wegens lunchpauze niet bereikbaar en later wordt gevraagd een "mailke" te sturen, ze vinden daar altijd wel een uitleg om niet te moeten antwoorden, uiteraard omdat wij de gazet niet zijn.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet.

Artikel n° : 07/18-7114
Geplaatst : 14:07 4/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 04 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.