Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926003

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
"Daarom" is de klassieke pers en het "systeem" zo giftig op Morsum Magnificat.
28 juni 2018
Ongeval in Sint Katelijne Waver een flagrante fout van de aannemer-s-.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.272.200
Sint Katelijne Waver / Brussel / Rillaar 28 juni 2018.

Voor het uitvoeren van werken in de nabijheid van onder spanning staande blanke -en andere daarmee gelijkgestelde - elektrische geleiders, gaat men, zoals in casu, niet als cowboys te werk, zeker niet als het over hoogspanning gaat. Voor die werken moeten buiten de verplichte risicoanalyse, eveneens verplicht, een aantal wetten gerespecteerd worden die hier allemaal met het bekende gevolg, genegeerd werden. De klassiek pers -de vriendjes van de hulpdiensten die ze niet aflatend pamperen-, was quasi gelijktijdig met de politie ter plaatse, mogelijk werden door brandweermannen ook foto's genomen en aan hun vriendjes van de klassieke pers bezorgd. Bij betonleverancier Van Den Broeck uit Lier weet men blijkbaar dat de pers enorm snel ter plaatse was.

Overtreden wetten arbeidsveiligheid. 

Volgens de wet op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen van 25 januari 2001 en de welzijnswet -nu sociaal strafwetboek van 2 juni 2010- van 4 augustus 1996, had de uitvoerder van die werken, de firma YVAGA uit Hamme, primo; een risicoanalyse moeten maken en secundo; de beheerder van de lijn -Elia- volgens artikel 192 van het AREI -KB 10 maart 1981- om toelating moeten vragen, dat gebeurde duidelijk niet. Maar ook de werknemers hebben, voor de eigen veiligheid, in het kader van de welzijnswet en het dynamisch risicobeheersingsysteem een zekere verantwoordelijkheid/betrokkenheid. 

Overtreden wetten AREI.

Vooreerst gaat het over artikel 192, een wet die door aannemers maar al te vaak overtreden wordt, zowel bij laagspanning als bij hoogspanning. Een aannemer die een stelling tegen een gevel plaatst waar een elektrische aftakking naar een woning aanwezig is waar blanke of daarmee gelijkgestelde elektrische geleiders aanwezig zijn -art.159-, moet ook daar toelating aan de beheerder vragen!  Artikel 28, 44 en 266 van het AREI leggen eveneens een aantal verplichtingen op die allemaal met de voeten werden getreden. 

Incompetentie van Vrt / Radio2.

De Vrt pakt graag uit met hun zelf verklaarde specialisten maar hier is Radio2 flagrant in de fout gegaan door te stellen dat een afstand van één centimeter per duizend Volt -hier dus 70 centimeter- van de hoogspanningslijn diende in acht genomen -zie inzet-, zo hebben ze het ook tijdens hun nieuws door knip- en plakwerk door Marleen Vanhecke -Elia- laten zeggen. 

VRT blijft volharden in hun boosheid.

Nadat Morsum Magnificat bij de Vrt aan de bel trok hebben ze hun website met één zinnetje aangepast, dat opnieuw fout is -inzet-

Op de pianist schieten.

Dat aankaarten wordt Morsum Magnificat kwalijk genomen, toch heeft deze redactie het bij het rechte eind en is dat relevant maatschappelijk journalistiek werk, journalisten die geen verstand hebben van techniek moeten zich dan ook niet op glad ijs begeven. We vinden het ook niet kunnen dat een gewezen journalist -hier van VTM- zonder technische kennis, woordvoerder kan worden van een technisch bedrijf als Elia.

Eerste bericht van Radio2 : 

Tweede bericht van Radio2 na opmerking van Morsum Magnificat klopt nog niet ! 

 
Artikel n° : 06/18-7109

Geplaatst : 10:45 28/06/2018
Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur
Laatste update ( 28 juni 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.