Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926061

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse huurwetgeving in wording ten voordele van te veel malafide verhuurders.
12 januari 2018
Drie maanden huurwaarborg wel maar een conformiteitattest niet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.118.300
Leuven / Brussel / Rillaar 12 januari 2018.

Voor de studienamiddag van donderdag 11 januari 2018 hebben de onderzoekers van de KU Leuven, buiten de ontwerpen voor een nieuwe huurwet die in september 2018 in voege zou moeten treden, meer dan zeshonderd bladzijden vaak technische teksten, tabellen en ingewikkelde formules geproduceerd. Zij die de studienamiddag hebben bijgewoond en niet de kans hadden om de honderden bladzijden in te studeren en de uiterst moeilijke woorden te begrijpen, waren niet in staat om na afloop vragen te stellen. Toch heeft Morsum Magnificat spreker Frans Vastmans een fameus schot voor de boeg gegeven.  

Geld genoeg.

Donderdagnamiddag vond in het splinternieuwe Herman Teirlinckgebouw aan de Havenlaan 88 -naast Tour & Taxi- een studienamiddag plaats die in het kader van de nieuwe in aantocht zijnde huurwetgeving werd gehouden. We zien dat de Vlaamse -p- Overheid nog steeds niet op de centen moet letten, in de nieuwe Aula is het allemaal -Franse?- eik wat de klok slaat, er is blijkbaar nog geld genoeg. Voor deze studienamiddag was de zaal voor nog geen kwart van haar capaciteit bezet, interesse voor dit onderwerp is er dus nauwelijks. 

Geluidinstallatie.

In tegenstelling tot de kwaliteit van het gebruikte hout, is de kwaliteit van de geluidsinstallatie en de akoestiek niet om over naar huis te schrijven, een handmicrofoon voor sprekers is al lang uit de tijd. Handbewegingen van de spreker zorgen voor onregelmatige geluidsterkte, dat was vooral het geval met Katleen. Een aansluiting voor audio via XLR stekkers is evenmin aanwezig. 

Huurderplatform.

Het moet blijken dat de vertegenwoordiger van het huurderplatform Geert Inslegers, geen oog heeft voor de kwaliteit van de woningen, wat ons zeer vreemd over komt. Er is vastgesteld dat in Vlaanderen meer dan één miljoen woningen niet voldoen aan de woonkwaliteiten, maar het feit dat het verplichte conformiteitattest nog steeds niet aan de orde is, stoort het huurderplatform blijkbaar niet -sic-. Hoe kunnen dergelijke instellingen écht hun klanten / huurders verdedigen als ze door de Vlaamse –p- Overheid gesubsidieerd worden?  


Frank Vastmans onderzoeker economie KU Leuven 

Wordt KI aangepast.

Morsum Magnificat gaf Frank Vastmans onderzoeker van de KULeuven een schot voor de boeg inzake de bedoelingen van de huurschatter, aarzelend en zich richtend tot Sien Winters, kon Frank schoorvoetend toegeven dat de gegevens uit de huurschatter met de patrimoniumdocumentatie zullen worden gedeeld ...

Meer volgt in MM, we zijn de gazet niet, gazetten die we gisteren niet gezien hebben.

Artikel n° : 01/18-7020
Geplaatst : 9:30 12/01/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur en sinds 2009 op de lijst voor een sociale woning!


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.