Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926075





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Spoorloper oorzaak van hinder aan spoorwegovergang Mechelbaan.
15 december 2017
Burgemeester wacht nog steeds op antwoord over seinkabelproblemen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.080.200
Begijnendijk / Rillaar 15 december 2017.

Vandaag, in de late namiddag rond vijf uur, scheurden politiewagens van de PZ BRT over het kruispunt van de Liersesteenweg en de Mechelbaan weer richting spoorwegovergang. Deze keer waren er geen problemen met de seinkabel maar zou een spoorloper voor de hinder hebben gezorgd, dat liet een geïrriteerde Frédéric Petit van Infrabel aan Morsum Magnificat weten. 

Chronisch.

De spoorwegovergang aan de Mechelbaan te Begijnendijk is volgens diverse buurtbewoners regelmatig wegens problemen gesloten, vijf keer per maand bevestigen ons meerdere buurtbewoners. Er zijn bij herhaling problemen met de één kilovolt seinkabel tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg, de defecten aan de seininrichting op die lijn zijn dus chronisch. Morsum Magnificat heeft over de problemen met de 1 kV kabel al op 12 november 2015 vragen gesteld aan Thomas Baeken van Infrabel, maar de gewezen journalist van VTM heeft tot op heden nog geen reden van al die problemen opgegeven. 

Burgemeester Begijnendijk.

Naar aanleiding van de problemen van vandaag die niets te maken hadden met een defect aan de infrastructuur, nemen we toch contact op met de burgemeester van Begijnendijk die in het ziekenhuis in Bonheiden verblijft. We herinneren de burgemeester aan onze eerder gestelde vraag over hoe het komt dat er zoveel problemen zijn met de seinkabel die Infrabel een 1 kV kabel noemt. Willy Michiels reageert teleurgesteld omdat Infrabel na één maand nog niet reageerde op diens vraag ter zake "Ik ben nu in het ziekenhuis in Bonheiden en zal maandag opnieuw een mail naar Infrabel verzenden" zegt de burgemeester.

Frédéric Petit.

De anders vriendelijke woordvoerder van Infrabel reageerde vandaag geïrriteerd, Morsum Magnificat zou door telkens terug te komen op de problemen met de overgang aan de Mechelbaan, belust zijn op sensatie en het zou geen ernstige journalistiek zijn. De problemen met de overgang aan de Mechelbaan doen zich volgens de buren vier tot vijf keer per maand voor, Infrabel kan -of wil- geen uitleg geven over de problemen met die zogenaamde 1 kV kabel. Trouwens, alle bijvoorbeeld XVB F2 kabels die in elektrische installaties in woningen worden gebruikt, zijn goed voor 1 kV! 

Niets wijs maken.

De irritatie van meneer Petit zit in het feit dat hij aan Morsum Magnificat, in tegenstelling tot de kontlikjournalisten van de klassieke pers, niets wijs kan maken, Infrabel moet bijvoorbeeld een isolatietest -art. 20 AREI- op die kabel uitvoeren en dat verslag publiek maken, maar op de NMBS is het AREI niet van toepassing, zij doen maar raak en daar zit volgens deze redactie het probleem.


Vier tot vijf keer per maand zijn er problemen met de spoorwegovergang aan de Mechelbaan in Begijnendijk Infrabel moet duidelijkheid verschaffen over de problemen met de seinkabel tussen Aarschot en Heist -op-den Berg.

Eerder gebrachte artikels waarvoor Infrabel nog nooit een uitleg kon geven. 

14 okt 17
8 dec 16
10 dec 16 

Artikel n° : 12/17-6995
Geplaatst : 12:29 14/12/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 15 december 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.