Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926087





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad voor de Journalistiek door Morsum Magnificat aanzien als niet onafhankelijk.
15 november 2017
Vlaamse -p-Overheid steunt de klassieke pers met meer dan  anderhalf miljoen euro belastinggeld! 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.053.300
Brussel / Rillaar 15 november 2017. 

Sommige wakkere burgers beseffen de link tussen de klassieke pers, de politiek en de justitie, maar weinigen durven zich te uiten omdat quasi iedereen links of rechts wel iets te verbergen heeft of hier of daar wel financiële voordelen heeft die ze niet graag kwijt spelen want "Het systeem" heeft zowat overal de vinger aan de pols, zéker bij de zogenaamd onafhankelijke pers.

Zelfs Apache.

Recent bracht Apache een artikel dat de echte minister van Media -nu Sven Gatz- wel eens mocht opstaan. In dat artikel recapituleerde Apache grosso modo de bedragen die de Vlaamse -p-Overheid met belastinggeld aan de pers betaalt, het komt hier op volgende bedragen neer :
 - 300.000 euro voor onafhankelijke nieuwsmedia via Sven Gatz.
 - 910.000 euro voor stimulering kranten Mediahuis naar digitalisering.
Zelfs Apache kreeg, weliswaar maar één keer, ook 50.000 euro, een bedrag waarmee je als redactie heel wat kan doen.

Indirecte financiële steun.

Papieren kranten en weekbladen hebben een 0% BTW tarief, voor boeken is het tarief nog 6%. Ook hier genieten de gazetten een grote indirecte financiële steun van de Vlaamse -p-Overheid waarvan politici plat de buik gaan voor de klassieke pers die ze financieel flink steunen. Ook voor het verdelen van gazetten via BPost ontvangen de uitgevers flinke steun die voor De Persgroep en Roularta oploopt tot jaarlijks 400 miljoen euro!

Raad voor de Journalistiek, Fonds Pascal Decroos, etc.

Apache had het in haar artikel niet over andere financiële steun zoals aan de VVJ/AVBB -vereniging van beroepsjournalisten-, het Fonds Pascal Decroos -zo'n 180.000 euro- en de Raad voor de Journalistiek die hun poen via de VVJ/AVBB krijgt toegestopt. 

Niet onafhankelijk.

Morsum Magnificat had een vijf jaar durend juridisch geschil met de RvdJ, won enkele etappes waardoor de RvdJ op haar grondvesten daverde, ei zo na onder Filip Voets kon opdoeken. Maar Morsum Magnificat moest het tegen de twee advocaten die de RvdJ zich met belastinggeld kon veroorloven, om financiële redenen opgeven. Morsum Magnificat hangt bij de pseudo rechtbank voor journalisten, zoals in de tijd van de cowboys, dan ook tegen de muur als hoogst "Wanted". Morsum Magnificat erkent de Raad voor de Journalistiek niet omdat Morsum Magnificat niet door een niet-onafhankelijk en niet bij wet opgericht orgaan beoordeeld wil worden. Frappant is ook dat als ombudsman van de RvdJ, telkens iemand die jaren op de Vrt de broek versleet zich nu daar mag komen laten gelden, na Filip Voets is het nu Pieter Knapen, ook aan deze laatste heeft Morsum Magnificat heel recent laten weten de RvdJ niet te erkennen.  

Artikel n° : 11/17-6979
Geplaatst : 16:03 15/11/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 15 november 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.