Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926087





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Justitie Tongeren en de zaak Mina Asabbane gaat verder.
08 november 2017
Beroep tegen vonnis en ook tegen beschikking onderzoeksrechter Jordens.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.048.200
Genk / Tongeren / Zutendaal / Rillaar 08 november 2017.  

De zeer ingewikkelde zaak rond de gezins- en bejaardenhelpster Mina Asabbane, haar bvba en twee vzw's, was de voorbije maand weer bij de correctionele rechtbank te Tongeren terug van weggeweest en op 9 oktober behandeld. Rechter Guy Swinnen sprak een straf uit van 38 maanden waartegen Mina Asabbane via haar advocaat Jan Vande Moortel met loco Judith De Corte, vandaag beroep aantekent. Maar daarmee is de kous in die zaken nog lang niet af, Mina Asabbane blijft strijdlustig. Op 7 november werd bij het Hof van Beroep te Antwerpen de zaak Mina tegen Deloitte behandeld, de uitspraak daarvan is nog niet gekend. Er werd ook beroep aangetekend tegen de beschikking van onderzoeksrechter Jordens van 9 oktober die weigert bijkomende onderzoeksdaden te stellen.

Rechten verdediging geschonden.

Bij herhaling heeft Mina Asabbane zich beklaagd het over het feit dat haar rechten van verdediging werden geschonden en er wordt geweigerd om bijkomende onderzoeksdaden te stellen. Morsum Magnificat die dit dossier al vijf jaar kent en haar hoofdredacteur zelf een lange periode onderzoek voerde rond de tussenkomsten van een Rechter -ondertussen em- André D. uit Galmaarden, moet inderdaad toegeven dat over veel aspecten van deze zaak vragen dienen worden gesteld en over de wijze waarop de rangen zich sluiten en wat niet aan het licht mag komen. Een onderzoek à décharge is duidelijk niet gevoerd en als Mina Asabbane dat via het EHRM zou kunnen aantonen, heeft de Belgische Staat een probleem. 

Europees Hof.

We vernemen vandaag van Mina Asabbane dat er sprake is om nadat alle procedures hier werden doorlopen, zij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens -EHRM- wil stappen, ook de advocaat klinkt in die zin. 

Artikel n° : 11/17-6974
Geplaatst :10:08 8/11/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.