Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926102





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Armoede niet te zien aan werking en uitstraling van de POD Maatschappelijke Integratie-Update1
14 oktober 2017
Jaarboek Armoede in België 2017 is kwestie van "bezig zijn en bezig blijven".

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.028.300
Brussel / Rillaar 14 oktober 2017.

--- Update 1

Politieke afrekeningen.

Het moet blijken, dat de "links" getinte onderzoekers zoals een Jan Vranken, het niet eens zijn met de reactie van de "rechts" getinte Staatssecretaris Zual Demir. Er wordt daarover op Facebook en in de klassieke weekend pers gereageerd. Wij vragen ons af, hoe lang een man als Julien Van Geertsom die ook zijn reserves heeft over "Rechts" en met een dito Staatssecretaris zit opgescheept, zich in zijn functie nog kan handhaven. De vorige Staatssecretaris was hautaine dame Elke Sleurs van N-VA, nu is het Zual Demir die in de criminele stad Genk -waar veel armoede is-, woont maar zover ons bekend nooit iets heeft ondernomen tegen de getto's van Sledderlo en Kolderbos en de bedenkelijke huisvestingspolitiek van de SHM Nieuw Dak. Morsum Magnificat volgt de armoede en huisvestingspolitiek al tien jaar en het wordt inderdaad niet beter, integendeel, maar dat kan niet aan één politieke partij worden toegeschreven. 

Politiek van links en rechts.

Het is duidelijk dat de links getinte universiteiten in casu de rechtse politici -Demir- en in tijden van nakende verkiezingen, onder vuur nemen. Toen de SP.a met Lieten die portefeuille beheerde en Lieten het aantrekken van vreemdelingen stimuleerde, zijn de problemen van huisvesting en armoede toegenomen, maar toen lieten de linkse elementen begaan, nu zien ze de kans om de pas aangetreden Staatssecretaris met alle zonden van de armoede te beladen. Dat de N-VA aan de basis ligt om gemeenten meer bevoegdheden te geven en een schepencollege ook een OCMW raad zal worden, is totaal fout en zal de politisering en de armoede nog doen toenemen. De N-VA is niét goed bezig, maar de andere partijen staan er bij en kijken er naar.

Stop nu de onderzoeken.

Er is ondertussen meer dan voldoende materiaal voorhanden om te handelen, dat de Staatssecretaris meteen die onderzoeken stop zet en de koe bij de horens vat maar dat zal dan voor Zual Demir de politieke zelfmoord zijn.


In dit decadente kader van de Residence Palace worden de lakens van de armoede uitgedeeld, uiterst ongepast.

--- einde update 1 10:07 15/10/2017

Gisteren, vrijdag 13 oktober 2017, werd in het decadente Residence Palace aan de Wetstraat 155 te Brussel -destijds de luxueuze tempel van het incompetente en corruptie Ministerie van Openbare Werken- gepalaverd over de inhoud en het tot stand komen van het jaarboek 2017 "Armoede in België ", het zoveelste exemplaar dat werd uitgegeven door Scribis, de Universiteit van Mons en Gent en met steun van de -overwegend Franstalige- POD Maatschappelijke Integratie -Federale overheid-. Na afloop van de voorstelling en bakken geleuter, werd het een luxe broodjesmaaltijd in een voor dat onderwerp totaal ongepaste decadente kader van de Résidènce Palace. De welstellende deelnemers hadden beter hun boterhammen meegebracht en de broodjes aan de daklozen in Brussel overhandigd.

Wél geld.

Daar waar de UAntwerpen -OASeS- er niet meer in slaagde om haar boek "Armoede en Sociale Uitsluiting jaarboek 2016- wegens het ontbreken van de centen van de Vlaamse -p-Overheid, te drukken en daarmee vele kandidaat kopers van het boek voor schut heeft gezet, slaagt de UMons er blijkbaar moeiteloos in om een boek en dan nog in twee talen, te laten drukken. 

Koekje van zelfde deeg.

Wij hebben tijdens de treinrit van Brussel naar Aarschot het boek doorgenomen en stellen vast dat het -met veel minder tabellen-, een samenraapsel is van feiten die allemaal al in andere boeken van steeds hetzelfde -select clubje- van auteurs -Willy Lahaye, Isabelle Pannecoucke, Jan Vranken- werden behandeld, we zeggen het in bakkerstermen dat het een koekje is met dezelfde ingrediënten waarmee andere oeuvres werden bereid.

Bezigheidstherapie.

Wie de materie van wat dichterbij volgt, zoals deze redactie, stelt vast dat het produceren van al die onderzoeken door UMons, Ugent, UAntwerpen en KULeuven in feite een bezigheidstherapie is en het invullen en in stand houden van postjes. De studies zijn er en het is reeds lang geweten wat de problemen zijn en wat de reden ervan is, maar om écht iets te doen ontbreekt het alle politici die verantwoordelijk zijn, de politieke moed. De -p-overheid betaalt tientallen miljoenen aan studies waardoor de onderzoekers een job hebben en kunnen blijven houden, maar het is in feite een bezigheidstherapie, in de praktijk verandert er niets, integendeel. 

Justitie.

Voor wat de problemen met de huurwoningen betreft is de niet conformiteit ervan grotendeels de schuld van justitie die de ogen sluit voor zij die de oorzaak zijn van woningen die in slechte, ongezonde en gevaarlijke staat verhuurd worden: de verhuurders. Deze redactie heeft daarover heel wat concrete informatie verzameld.

Van kwaad naar erger.

Door de maatregelen van minister Homans en haar partij N-VA, worden in de toekomst nog meer bevoegdheden aan de incompetente en corrupte gemeentebesturen gegeven waar de burgemeesters, lees witteboordencriminelen, strafbare feiten inzake Ruimtelijke Ordening, woonkwaliteit, elektrische netten, etc. uit puur electoraal en geldgewin, in stand houden. De N-VA wil nu nog meer bevoegdheden aan die burgemeesters geven, de situatie wordt dus nog meer dan nu het geval is, gepolitiseerd. Een korpschef waarvan velen niet onbesproken zijn, zijn politici in uniform en de facto slippendragers van het systeem vandaar dat ook echte criminelen onder de radar blijven.

Te "Soft".

Julien Van Geertsom van de POD sinds kort met een stevige knevel, is veel te "soft" om een dergelijk debat te modereren, Julien komt met zijn snor mee over als een playboy, we gaan hier niet op de persoonlijke toer, het is een mening van Morsum Magnificat die Julien de voorbije periode voldoende bewijsmateriaal toestuurde dat aantoont dat Morsum Magnificat met twee voeten op de grond staat en voldoende knowhow bezit in deze materie.


Cover boek.

Niettegenstaande de -p-overheid met belastinggeld het boek financieel steunde, mag niets zonder toelating van de uitgever overgenomen worden! Hieronder vindt u de link naar de UMons over het boek -de decadentie, red- en een korte recensie : https://portail.umons.ac.be/FR/universite/admin/cerp/congres_colloques/Pages/ColloqueCombattreLaPauvrete2017.aspx


Meer over het boek Armoede in België jaarboek 2017 volgt nog.      
 
Artikel n° : 10/17-6953
Geplaatst : 10:13 14/10/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 12 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.