Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926109





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Stageplaatsen voor werkzoekenden en vluchtelingen.
21 september 2017
Provincie geeft het goede voorbeeld met "werkplekleren" 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.001.700
Aarschot / Rillaar 21 september 2017.

Om werkzoekenden die geen diploma of arbeidservaring hebben, of vluchtelingen die een job zoeken, praktijkervaring te laten opdoen op de werkvloer lanceert de provincie Vlaams-Brabant het project "werkplekleren" 

Geen diploma of vluchteling. 

Anders dan bij studenten uit het secundair onderwijs, die via een stage hun eerste praktijkervaring opdoen en daardoor steviger in de arbeidsmarkt staan, zijn er ook werkzoekenden die geen diploma's of arbeidservaring hebben en daar bovenop is er een groep vluchtelingen die zich voor de eerste maal aanbieden op de arbeidsmarkt. 

Aanbod stageplaatsen.

Het zijn deze twee groepen die de provincie Vlaams-Brabant stageplaatsen gaat aanbieden voor technische en administratieve functies en dit zowel binnen het hoofdbestuur als binnen de provinciale instellingen.

Groep Intro en VDAB.

De provincie kan voor de toeleiding van de stagiairs beroep doen op Groep Intro. In samenwerking met de VDAB zullen medewerkers van Groep Intro instaan voor het screenen van de stagiairs en worden er op basis van de concrete situatie van de stagiairs, begeleidingstrajecten en opleidingen aangeboden. 

Optimale situatie creëren. 

‘We gaan nu onderzoeken hoeveel geschikte stageplaatsen we kunnen aanbieden en hoe we een optimale situatie kunnen creëren om de stage te doen slagen’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor personeelsbeleid. ‘We sluiten ons daarmee aan bij het project van Taskforce Spitsregio Leuven, een samenwerkingsverband tussen lokale besturen en sociale partners, dat het werkplekleren bij de lokale besturen wil stimuleren’. 

Betrokken lokale besturen.

Andere betrokken lokale besturen zijn Hoegaarden, Glabbeek, Tienen, Aarschot, Diest, Leuven, Zoutleeuw -vanaf 2018-, Linter en Haacht. 

Bron: Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking: jvds
 
Artikel n° : 09/17-6934
Geplaatst : 20:10 21/09/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.