Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926110





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tielt-Winge woningbrand : OCMW Voorzitter stelt vragen niet op prijs
12 september 2017
Als woning niet vatbaar was voor een verzekeringspolis, waarom reageerde OCMW niet eerder?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.990.400
Tielt-Winge   / Rillaar 12 september 2017.

Wat er zich met de woningen aan de Heuvelstraat waar recent brand is ontstaan en de klassieke pers een vette kluif aan had, heeft afgespeeld, is zeer de vraag, vooral over de rol van het OCMW heeft deze redactie vragen. Feit is dat deze redactie vandaag aan het OCMW van Tielt-Winge vragen stelde met als resultaat dat de OCMW Voorzitter Fons Lemmens, de telefoon uiteindelijk inlegde. Het blijkt dat een huisvestingmaatschappij niet langer bereid was om het pand voor verhuring vatbaar te verklaren en de bewoners dan maar rechtstreeks van de verhuurder huurden. Waarom heeft het OCMW niet de nodige stappen ondernomen om een kwaliteitscontrole uit te voeren of door Wonen Vlaanderen te laten uitvoeren?

Verhuurder bijt van zich af.

We hebben contact genomen met de verhuurder en daar hebben we vernomen dat de branddeskundige geen oorzaak van de brand kon bepalen en voor een aantal zaken verwijzen de verhuurders naar de huurders. Dat de verzekering het pand wegens niet in orde niet wilde verzekeren klopt volgens de verhuurder helemaal niet, de reden ligt elders, AXA zou blijkbaar wel een polis hebben afgesloten. Er is ook een dossier bij de Vrederechter dat binnenkort opnieuw wordt opgeroepen.

Falend sociaal systeem.

Het komt ons over dat de gemeente én het OCMW van Tielt-Winge qua conformiteit van verhuurde panden, zoals dat voorzien is in het BW van 20 februari 1991 en de Vl
aamse Wooncode, in gebreke zijn gebleven. De OMCW Voorzitter is van oordeel dat wij hem vragen stellen over zaken die onze zaken niet zijn, wij doelen op mogelijke domiciliefraude! De OCMW Voorzitter is door de klassieke pers verpest en weet niet meer dat het taak is van journalisten om in het kader van het algemeen belang, stinkende putjes open te trekken. Wat hier aan de hand is, bewijst nog maar eens het falen van het sociaal systeem.



Dit is het resultaat van een falend beleid en -a-sociaal systeem 

Wordt vervolgd.      

Artikel n° : 09/17-6930
Geplaatst : 19:45 12/09/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.