Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928841





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief incident UZ Gent al in september 2006 gekend.
03 juli 2007
 FANC wordt nu pas wakker, waarom  ?


Bezoekers website Morsum Magnificat : 265.100
Betekom / Gent 03 juli 2007.

Update 2 - 03.07.07 - 18.41

De Zweedse verkoper ELEKTA van ??n onderdeel van de specifieke radiochirurgie configuratie stuurt via de fabrikant  BrainLAB vandaag een persnota waaruit blijkt, dat het de Verzekeraar is die hen over problemen met een mogelijke verkeerde behandeling in het UZ Gent heeft ingelicht.
We stellen vast dat hier een radiologisch toestel al sinds 2004 in gebruik is en uit 3 verschillende delen van een verschillende fabrikant is samengesteld !
We weten dat het om een "Erkend" , dus vergund toestel gaat dat ondertussen meer dan 3 jaar in dienst is ! 
Wat is de rol van het erkend organisme voor fysische controle (Techni-Test) wanneer is geweten dat het toestel een afwijkling van 13mm had in plaats van 1mm !! 
Wat is de rol van het FANC die dit toestel (bouwdoos) heeft vergund !

Lees hier de inhoud van de persnota van BrainLAB


 Update 1 - 03.07.07 16.30
 
 Willy De Roover Directeur Generaal van het F.A.N.C. zegt dat het bij zijn weten een "Erkend", dus vergund toestel is.
Morsum Magnificat : Volgens het UZ was het probleem al in september 2006 bekend, waarom gaat het FANC er nu pas naartoe ?
De Roovere : Ik denk dat dit een vereenvoudiging van de situatie is, het gaat over bestralingen en men eerst na de bestralingen van de hersenen, controleert men het effect een aantal maanden nadien ... ondertussen is het toestel veranderd ....
Morsum Magnificat : Maar bij het UZ zegt men klaar en duidelijk dat het probleem al in september 2006 is vastgesteld ...
De Roovere : Dat zal u moeten vragen aan Gent, want daar heb ik geen informatie over .... misschien gaan ze een beetje beschermend tewerk ..
Morsum Magnificat : Wanneer is het FANC dan door het UZ op de hoogte gesteld ?
De Roovere :  Rond 15 maart 2007 .... sorry, maar ik heb nu een andere oproep ...
 
 Het UZ mag de Nucleaire Inspecteurs, Officiers van Gerechtelijke Politie, hulp van de Procureur des Konings binnenkort verwachten, maar wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen, dat ze eerst nog hier of daar op cursus zullen moeten gaan om nog wat bij te leren, of gaan ze weer Aib-Vin?otte-Controlatom, of AVN meesleuren, het FANC kan toch niks zonder de <bevriende> bedrijven ....

Op 18 april 2007 werd na een 15 maand durend onderzoek van de werkgroep Nucleaire Veiligheid in de Commissie Binnenlandse Zaken, de vuile was van het F.A.N.C. opgehangen, Voorzitter Philippe De Coene (SPa) beet er zowaar zijn tanden op stuk, maar de Minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael, alias "Het Limburgs Kuifje", doorstond de storm met de glimlach.

Incompetent, laks, etc.

Lees het snelnieuws UZ Gent

www.morse-press.be

Laatste update ( 04 juli 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.