Puntjes op de i over de statuten van Haviland of stemmingmakerij van de oppositie?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.841.900
Leuven / Tremelo 26 april 2017.
De provincieraad van Vlaams Brabant werd dinsdag 25 maart 2017 gedomineerd door de niet aflatende interventies van Linda De Dobbeleer-Van den Eede -N-VA-, de rode draad die steeds weer ter sprake kwam was de heisa rond het voorstel n° 43 om de statutenwijziging van Haviland goed te keuren. Aangezien de N-VA en het Vlaams Belang zich over dit onderwerp lieten begeleiden en informeren door Frank Thevissen van Doorbraak en Morsum Magnificat ook bij de N-VA en het Vlaams Belang niet goed in de kast ligt, werd aan de perstafel diskreet overleg gevoerd tussen N-VA en gewezen Professor Thevissen.
Haviland.
Tijdens haar tussenkomst mocht Linda De Dobbeleer-Van den Eede uitvoerig toelichting geven en overgieten met insinuaties over de perikelen rond de goedkeuring van de statuten van de Intercommunale Haviland. Onderwerp was het artikel 38 bis van IGSV Haviland. Het ging vooral om een brief die zogezegd uitging van de tien vertegenwoordigers van de Provincie -in Haviland gedetacheerd, red- maar volgens Linda De Dobbeleer-Van den Eede is in de brief steeds sprake van de Deputatie. Vreemd is wel dat de tweede pagina van de brief die al de handtekeningen bevat, een ander lettertype bevat en dat terwijl op de eerste pagina nog voldoende plaats was geweest, de heisa daarover bleef maar doorgaan. De oppositie bundelde de krachten en verliet bij de stemming de zaal, maar het agendapunt werd toch nog met 44 stemmen vóór, gestemd. Gedeputeerde Marc Florquin slaagde er niet in om de hongerigen en dorstigen van de oppositie te laven. De Gouverneur mocht ook tussen komen maar Lodewijk De Witte vertelde wel, maar er was -uiteraard- ook geen duidelijkheid.
Hier gaat het over:
Statuten Haviland Art 38bis - Statutenwijziging. De wijzigingen in de statuten worden artikelsgewijs aangebracht door de algemene vergadering met een drievierde meerderheid, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen, als voor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten, en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt. Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de algemene vergadering die de statutenwijziging moet beoordelen, wordt een door de raad van bestuur opgesteld ontwerp aan alle deelnemers voorgelegd. De beslissingen ter zake van hun raden die de oorspronkelijke statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve vertegenwoordigers op de algemene vergadering en worden bij het verslag gevoegd. De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen, worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun afgevaardigde(n) op de algemene vergadering. Het verslag van de algemene vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijbehorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na zijn dagtekening aan de commissaris van de Vlaamse regering voorgelegd.
De stemmingmakerij van Linda.
Uit haar betoog bleek wel dat zij het dossier grondig heeft doorgenomen, maar het werd fel doorspekt met stemmingmakerij, onder meer ".... Weet ge wat mijne man altijd zegt, ik ga het u zeggen, 't is plezant : "Ge kunt niet alles hebben, een dikke vrouw en veel plaats in bed..", einde citaat.
Linda zei : "Ge kunt niet alles hebben, een dikke vrouw en veel plaats in bed"
Artikel n° : 04/17-6861 Geplaatst : 12:27 26/04/2017
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
|