Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928843





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang niet uitgenodigd bij Ambassadeur in Straatsburg.
27 juni 2007
Laatste zet van Karel De Gucht ?


Bezoekers website Morsum Magnificat :
Betekom / Brussel 27 juni 2007

Dit is een persmededeling van het
Vlaams Belang die we vandaag ontvangen hebben.

 INCIDENT BINNEN BELGISCHE DELEGATIE RAAD VAN EUROPA:   VLAAMS BELANG?ERS NIET UITGENODIGD DOOR BELGISCHE AMBASSADEUR

Vanavond wordt de Belgische delegatie bij de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa ontvangen door de Belgische ambassadeur in Straatsburg. Deze ontvangst is gebruikelijk bij elke zitting van de Parlementaire Assemblee.

Alle Belgische parlementsleden van de delegatie zijn uitgenodigd, evenals het ondersteunend administratief personeel. Maar de Vlaams Belang-parlementsleden kregen geen uitnodiging. Het Vlaams Belang heeft twee parlementsleden in de delegatie: Gerolf Annemans (Kamer) en Karim Van Overmeire (Senaat).

De niet-uitnodiging van de Vlaams Belang?ers betekent een breuk met het verleden. De voorbije jaren werden de Vlaams Belang?ers immers wel uitgenodigd. Een en ander heeft blijkbaar te maken met de aanstelling van de nieuwe Belgische ambassadeur in Straatsburg. Deze beroept zich op uitdrukkelijke instructies vanuit Brussel. Dit zou dus betekenen dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht zijn ambtsperiode afsluit met een rondje Vlaams Belang-pesten.

De andere leden van de delegatie reageren verdeeld en vaak verveeld op de situatie. Voor senator Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) is de uitsluiting van het Vlaams Belang onaanvaardbaar. Alhoewel ze zelf een uitnodiging kreeg, zal ze uit protest zelf ook wegblijven op de ontvangst.

Van zodra de parlementaire werkzaamheden weer aanvatten zullen Gerolf Annemans en Karim Van Overmeire de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken ondervragen over de instructies die terzake aan de Belgische ambassadeurs gegeven werden. In het verleden werden Vlaams Belang?ers die deel uitmaakten van een parlementaire delegatie behandeld zoals de andere parlementsleden. Dat is overigens de evidentie zelf. Het is immers onaanvaardbaar dat een Belgische ambassadeur in de uitoefening van zijn ambt onderscheid zou maken tussen parlementsleden op basis van hun partijpolitieke aanhorigheid.

Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang

? MORSE-Press VOF
www.morse-press.be

 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.