Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926164





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rotselaar : De gemeenteraad en de ongepaste persoonlijke mening van de voorzitter.
31 januari 2017
Spandoek lokte een persoonlijke afkeuring uit van Werner Mertens.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.751.700
Rotselaar / Tremelo 31 januari 2017.

Zoals aangekondigd werd op 30 januari 2017 de eerste gemeenteraad van 2017 te Rotselaar gehouden, er waren slechts negen agendapunten, een tiende, aangaande de aanvliegroutes naar de luchthaven van Zaventem, werd door Jeroen Janssens, -steeds "de ster van het toneelgebeuren, red"- ingediend. Bij de aanvang en ook later, werd op de voorste rij stoelen -publiek is daar ten onrechte toch maar weinig- door "Leefbaar Werchter" een spandoek met protest over de hoogbouw naar vier verdiepingen opgehangen. Voorzitter Werner Mertens, één van de lakeien van broodrover Dirk Claes, had diens persoonlijke opmerking aan het adres van die actievoerders, die verder rustig bleven zitten.

Leefbaar Werchter.

Er was door dat groepje tijdens het vragenhalfuurtje ook een moment ingelast, waarbij de hoogbouw in Werchter door dat "Leefbaar Werchter" nog eens werd gerecapituleerd. In plaats van een pinnig en onderbouwd debat, werd het feitelijk een onder onsje met de burgemeester. Leefbaar Werchter bezorgde, om aandacht te krijgen, een soort pamflet of infoblad aan de raadsleden, maar de aanwezige pers kreeg dat document niet! We kunnen er dan ook niets over brengen. We proberen Leefbaar Werchter te contacteren, maar via hun website vinden we niet eens een telefoonnummer of informatie, wel "schooien" om hen financieel te steunen.

Compacter wonen.

Tijdens een studienamiddag in het provinciehuis te Leuven is bouwmeester en professor Leo Van Den Broek met heel veel bewijsmateriaal, zijn zienswijze omtrent het compacter wonen en hoogbouw in dorpskernen en individueel wonen af te raden, komen verdedigen. In Werchter verzet men zich tegen gebouwen van vier hoog! Waarom verzet Leefbaar Werchter zich niet tegen de hinder en gigantisch gefoefel rond Rock-Werchter? Omdat ze er zelf financieel ook beter van worden? Geef "Het Volk" brood en spelen en ze zijn tevreden.

Werken Grotestraat.


Er werd tijdens de mondelinge vragen door Ingrid Van Steenbrugge -Samen- nog gepolst over de werken aan de Grotestraat waar Werchter Park aan de slag is gegaan zonder vergunning. Volgens broodrover Claes zou daar -deze zomer?- geen camping worden uitgebaat. Ingrid liet zich al te gemakkelijk afschepen. Voor Morsum Magnificat blijft Dirk Geens - rond de bende van Rock- Werchter en Altsien, Werchter Park, etc.- onbereikbaar voor vragen over dat project, het niet vergund kappen van bomen, etc.

Artikel n° : 01/17-6780
Geplaatst  : 19:35 31/01/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 31 januari 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.