Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926168





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bouwers en verbouwers krijgen advies van provincie Vlaams-Brabant
27 januari 2017
Steunpunt Duurzaam Bouwen geeft professioneel en duurzaam advies.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.747.000
Leuven / Tremelo 27 januari 2017.

Bouwers en verbouwers zitten vaak met vragen. Voor advies kunnen zij terecht bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen -DuBo- die duurzaam en professioneel advies geven over isolatie, ventilatie, energiezuinige verwarming, duurzame energie, waterbesparing en duurzaam materiaalgebruik. DuBo organiseert in het voorjaar ook gratis infosessies over 6 thema’s in 25 gemeenten.

Beperkte kosten.
 
Vaak krijgen bouwers/verbouwers veel tegenstrijdige informatie, zodat een onafhankelijk advies op maat belangrijk is. Hiervoor kunnen zij terecht bij het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
De adviezen zijn gebaseerd op de Vlaamse Maatstaf Duurzaam Bouwen en de laatste technische evoluties, het duur 3 uur en kost, dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid, maximaal 50 euro. Door extra steun van gemeenten is dit vaak zelfs helemaal gratis.

Essentiële zaken.

Bij het geven van bouwadvies wordt bijvoorbeeld verwezen naar lijsten van geschikte architecten of aannemers die werden opgesteld door de bouwfederaties. Goed vakmanschap, een professionele en correcte uitvoering van de werken zijn immers essentieel. Voor meer korte, technische vragen kan men terecht bij een gratis digitaal en telefonisch infoloket: www.dubovlaamsbrabant.be of 016 23 26 49.
"Het steunpunt speelt een belangrijke rol in ons streven om van Vlaams-Brabant tegen 2040 een klimaatneutrale provincie te maken", zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. "Gebouwen en bebouwde omgeving zijn immers verantwoordelijk voor meer dan 30 % van de broeikasgasuitstoot.  Door duurzaam te bouwen of verbouwen kunnen we de uitstoot flink verminderen. Bovendien levert dit ook een flinke besparing op de energiefactuur op".

Blijvend succes.

In samenwerking met gemeenten, lokale wooninfopunten en Archeduc organiseert het Steunpunt Duurzaam Bouwen jaarlijks gratis infosessies. Deze blijven een succes zegt gedeputeerde Roefs, vorig jaar vonden er niet minder dan 40 plaats en ook in 2017 worden deze infosessies georganiseerd. In het voorjaar vinden er in 25 gemeenten over 6 thema’s sessies plaats.

Informatie omtrent data en onderwerpen zijn te vinden op www.dubovlaamsbrabant.be
, doorklikken naar infosessies en cursussen.

Bron : Provincie Vlaams Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 01/17-6775
Geplaatst  : 9:56 27/01/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 27 januari 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.